Αφού φοβάστε να παραδεχθείτε ότι απέτυχε, τουλάχιστον κρυφτείτε!

Η κάρτα φιλάθλου απέτυχε. Ας ξεκινήσουμε με αυτό. Είτε αποδέχεσαι αυτό το συμπέρασμα είτε όχι. Αυτή είναι η αλήθεια. Απέτυχε γιατί, όχι μόνο δεν μπορούμε να συλλάβουμε κόσμο από τις κάμερες των γηπέδων, αλλά και γιατί οι έλεγχοι που γίνονται είναι υποτυπώδεις.
 
Απέτυχε, όχι μόνο γιατί ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο, αλλά γιατί όταν έρχονται ομάδες του εξωτερικού, τους αφήνουμε να αλωνίζουν και το πολύ-πολύ να έχουμε 5-6 συλλήψεις για φωτοβολίδες, από τις δεκάδες που ανάβουν.
 
Απέτυχε, γιατί και αυτοί που δεν πηγαίνουν στα γήπεδα, όχι γιατί είναι χουλιγκάνοι και φοβούνται, αλλά γιατί αγαπούν το ποδόσφαιρο και ξέρουν ότι αυτό έχει πλέον δεχθεί την τελευταία του μαχαιριά με την κάρτα φιλάθλου, δεν μπορείτε να τους πείσετε.
 
Μετά κι από το σόου των Γερμανών της Φρανκφούρτης στο ΓΣΠ, είναι τουλάχιστον ντροπή να ακούσουμε ξανά τους υπέρμαχους-υπεύθυνους της κάρτας να πανηγυρίζουν για τις 52 χιλιάδες που εκδόθηκαν αλλά και για την επιτυχία αποτροπής των επεισοδίων, αφού όπως είπε και ένας φίλος, επεισόδια δεν γίνονται όχι γιατί εφαρμόστηκε η κάρτα, αλλά επειδή δεν μπορούν οι άδειες καρέκλες να τσακωθούν μόνες τους.
 
Και δέχομαι απόλυτα ότι αυτοί που ήρθαν δεν είχαν κάρτα, αλλά τη στιγμή που τα στοιχεία τους τα κατέχει η εκάστοτε ομάδα που φτάνει στην Κύπρο σε συνδυασμό με τις κάμερες ασφαλείας, τότε η μη ύπαρξη συλλήψεων καθιστά το μέτρο ανεπαρκές.
 
Γουστάρω τους Γερμανούς αλλά όχι τους Ισραηλίτες…
Μαγκιά των Γερμανών που ξεγύμνωσαν για ακόμα μια φορά όποιον προσπάθησε να μας πείσει το τελευταίο τρίμηνο ότι με την κάρτα φιλάθλου θα σωθούμε. Άναψαν τις φωτοβολίδες τους, έκαναν το ΓΣΠ δικό τους, μας χάζεψαν και δεν έπεσε καρφίτσα μέσα στο γήπεδο.
 
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η αίγλη του αθλητισμού. Ρωτήστε τους παίκτες να σας πουν πόσο ωραία νιώθουν που παίζουν μόνο με τους γονείς και τις οικογένειες τους στις εξέδρες.
 
Να διαχωρίσουμε όμως και κάτι. Δεν γουστάρω τους Ισραηλίτες, οι οποίοι όταν ήρθαν άρχισαν να πετούν τις φωτοβολίδες που άναψαν μέσα στο γήπεδο στον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Χάποελ Μπερ Σέβα θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.
 
Αλλά οκ, πάσο. Υπάρχει νομοθεσία για τα επικίνδυνα αντικείμενα και δεν πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο, γιατί ο καθένας μπορεί να πετάξει κάτι εντός των τεσσάρων γραμμών.
 
Αυτό είναι ευθύνη εκείνων που κάνουν τον έλεγχο, δεν έχει σημασία ο τρόπος, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση. Ο κάθε κατεργάρης ας κάτσει επιτέλους στον πάγκο του κι ας αναλογιστεί το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.
 
Πάμε παρακάτω. Τι θα γίνει με τους Γερμανούς που συνελήφθησαν; Αν αφεθούν ελεύθεροι, πώς μπορεί να αισθάνεται ένας άλλος οπαδός που συνελήφθη για παρόμοιο περιστατικό και του επιβλήθηκε πρόστιμο ή βρέθηκε πίσω από τα σίδερα για κάποιους μήνες; Από τη στιγμή που υπάρχει νομοθεσία πρέπει να τηρείται για όλους.
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)