Η ΑΕΚ ξεγύμνωσε το (εμφανές) πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ

Η ΑΕΚ δεν υπερείχε, ούτε ήταν εμφανώς καλύτερη από τον ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Λαρνακείς, όμως, ευτύχησαν να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο εκμεταλλευόμενοι την έμπνευση των Τριτσκόφσκι και Τέτε και το άψογο τελείωμα του Φλοριάν.

Ο ΑΠΟΕΛ, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός του δεν έπιασε μεγάλα επίπεδα απόδοσης, δεν μπόρεσε να διαφοροποιήσει καθόλου την κατάσταση. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν ακίνδυνοι για την εστία του Τόνιο, και για ακόμα ένα παιχνίδι αποδείχθηκε ότι υπάρχει επιθετικό πρόβλημα.

Ο Ντελατόρε αποχώρησε νωρίς (μόλις στο 9’ έφυγε σφαδάζοντας στον πόνο) και ο Ρέζα, που τον αντικατέστησε, δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Μία-δύο περιπτώσεις που είχε την ευκαιρία, δεν κατάφερε να κάνει ιδανικό τελείωμα.

Το τέρμα της ΑΕΚ έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια που γίνεται στην επίθεση από τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Μπορεί η ΑΕΚ να μην απείλησε αρκετά τον Βάτερμαν, όμως στη μοναδική ευκαιρία που βρήκε στο πρώτο ημίχρονο ο Φλοριάν κατάφερε να αποδείξει… ότι έχει την οσμή του γκολ, σκοράροντας για τέταρτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα – πέρσι με 22 τέρματα ήταν στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Από την άλλη, οι επιθετικοί του ΑΠΟΕΛ αδυνατούν για την ώρα να σηκώσουν το βάρος της επιθετικής γραμμής. Ο Ντελατόρε ακόμη ψάχνει το πρώτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Ρέζα σκόραρε δύο φορές – ούτε λόγος για τον Μπαλόγκ που δεν παίρνει ευκαιρίες.

Οι ιθύνοντες της ομάδας της Λευκωσίας δείχνουν να έχουν κατανοήσει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας και θα ψάξουν για ενίσχυση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Το ζητούμενο, όμως, είναι να μην χαθούν οι στόχοι μέχρι τότε…

* Υ.Γ. Η ΑΕΚ δεν φημίζεται για το ότι σκοράρει κατά ριπάς, όμως - με εξαίρεση τον αγώνα με την ΑΕΛ - βρήκε τις επιθετικές λύσεις όταν τις χρειαζόταν.

Δειτε Επισης

Το χαμόγελο του Παπουλή, η χειραψία με Λάρκου και το «26» που άφησε
H κίνηση Ενσούε σε ΑΠΟΕΛίστες, το τετ-α-τετ Ουζουνίδη-Σοφρώνη και ο Πετρίδης
Τα λουλούδια στις κυρίες και οι παρουσίες στα boxes του Παπαδόπουλος
Ο σεβασμός των κόουτς, το τσαγανό του Κακουλλή και ο... Νορβηγός Τσε Γκεβάρα
Τα χαμόγελα στο Ηλίας Πούλλος και η προετοιμασία ενόψει ΑΕΛ
Η σέλφι του Τάμαρι και τα πρώτα κλικς του ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια (pics)
Οι περούκες που ξεχώρισαν στο ντέρμπι του Παπαδόπουλος (pics)
Τα καρναβαλίστικα καπέλα, οι κουβέρτες και τα... πιστόλια της ΑΕΛ
Οι πορωμένοι ΑΠΟΕΛίστες και ο Ντε Βινσέντι με το κινητό στο χέρι (pics)
«Ντύνεται» γαλαζοκίτρινη σιγά-σιγά η Βασιλεία (pics)