ΑΠΟΕΛ: Ήταν (είναι) τελικά τόσο απλό!

Η πρώτη εντός έδρας και με διαφορά λιγότερο αγχωτική νίκη του ΑΠΟΕΛ στο τρέχον πρωτάθλημα ήλθε στο αποψινό ντέρμπι με την Ομόνοια. Όσοι σπεύσουν να το αποδώσουν στην κατάσταση (αγωνιστική και ψυχολογική του αντιπάλου), ας αναλογιστούν ότι και η Αλκή το περασμένο Σάββατο δεν ήταν κανένα φόβητρο, αλλά μετά το 2-0 οι «γαλαζοκίτρινοι» καρδιοχτύπησαν για τα καλά…

Ο Πάολο Τραμετσάνι καλά κάνει και αναφέρεται διαρκώς στη δουλειά στις προπονήσεις. Η αναφορά δεν αποσκοπεί (τόσο) στη διαφήμιση του έργου του, αλλά στη διατήρηση της συγκέντρωσης των παικτών του στο ουσιώδες, στο απολύτως απαραίτητο για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος: την περαιτέρω βελτίωση στο παιχνίδι τους.

Για τους απ’ έξω, ωστόσο, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Στο πρώτο παιχνίδι του Ιταλού οι πρωταθλητές «θυσίασαν» την επίθεση στο βωμό της ανέπαφης εστίας. Στο δεύτερο η ανορθόδοξη διάταξη και η ανισόρροπη (πρακτικά μονόπλευρη) ανάπτυξη παραλίγο να τους οδηγήσει στην απώλεια βαθμών σ’ ένα παιχνίδι που είχαν στο χέρι.

Απόψε, οι «γαλαζοκίτρινοι» πέτυχαν το ζητούμενο και στα δύο μισά του γηπέδου: μηδέν παθητικό (με ελάχιστες απειλές για την εστία του Ράφα Ρόμο) και δύο γκολ, μετά τα οποία η κατάκτηση των τριών βαθμών ουδέποτε τέθηκε από αμφισβήτηση.

Πώς προέκυψε αυτό; Με την ορθολογική τοποθέτηση όλων των κομματιών. Στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ κάθε παίκτης αγωνιζόταν στη φυσική του θέση και το αποτέλεσμα φάνηκε. Εκτός αν θεωρείτε τυχαίο ότι η γραμμή που είχε επηρεαστεί περισσότερο από τις… αλχημείες των προηγούμενων αγώνων, η μεσοεπιθετική, ανέδειξε απόψε και τους δημιουργούς και τους σκόρερ των δύο τερμάτων.

Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί σ’ ένα πολυσύνθετο και πολύπλοκο άθλημα. Συχνά-πυκνά, ωστόσο, υπενθυμίζει σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η εφαρμογή των βασικών, της… αλφαβήτας του, ο σεβασμός στους θεμελιώδεις κανόνες του παραμένει ο πιο σίγουρος δρόμος προς την επιτυχία.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)