Γι’ αυτό ΑΕΚ και Απόλλωνας πέτυχαν ό,τι καμία άλλη κυπριακή ομάδα

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (29/11), μετά τη νίκη του Απόλλωνα επί της Λάτσιο στο ΓΣΠ, ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, σημείωσε ότι αποτελεί ένα επίτευγμα που καμία άλλη κυπριακή ομάδα δεν έχει πετύχει.

Για τη δήλωσή του έγιναν ποικίλα σχόλια, προφανώς όμως από όσους διάβαζαν αυτές τις έξι λέξεις: «Πετύχαμε ό,τι καμία άλλη κυπριακή ομάδα…». Ο πρόεδρος των γαλάζιων, όμως, δεν είχε άδικο και η δήλωσή του είχε απόλυτη βάση.

Ο Απόλλωνας έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που κέρδισε ιταλική ομάδα. Στις προηγούμενες 25 απόπειρες, οι ομάδες μας έχασαν στις 19 και σε άλλες έξι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο.
 
Όσον αφορά στην ΑΕΚ, πέτυχε το πρώτο της διπλό στην ιστορία της σε φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

 Από εκεί και πέρα, το χθεσινό (30/11) βράδυ περνάει σε περίοπτη θέση στα κιτάπια της ιστορίας του κυπριακού ποδοσφαίρου, καθώς για πρώτη φορά δύο κυπριακές ομάδες πανηγυρίζουν την ίδια ημέρα νίκη στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τη φετινή σεζόν, για πέμπτη φορά, δύο ομάδες συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό όμιλο. Για δεύτερη φορά οι δύο κυπριακές συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση. Αυτό έγινα ξανά το 2013-14 όταν ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας έπαιζαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στις άλλες τρεις περιτώσεις ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ΑΕΚ (2011-12) και Απόλλωνας (2014/15, 2017-18) σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Σε καμία από τις τρεις προηγούμενες φορές οι δύο ομάδες που λάμβαναν μέρος δεν έτυχε να πετύχουν νίκη στην ίδια αγωνιστική. Αυτό το πέτυχαν ψες (29/11) ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ για πρώτη φορά.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)