Το δημόσιο… χαρακίρι του ʼνχελ Γκόμεθ!

Ακούγοντας την ανάλυση του Άνχελ Γκόμεθ μετά το χθεσινό clasico ήταν μάλλον απίθανο να αντιληφθεί κάποιος ότι η Ομόνοια έχει πραγματοποιήσει ένα ιστορικά τραγικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και με πέντε συναπτές ήττες στην α’ φάση του πρωταθλήματος έχει θέσει αρνητικό ρεκόρ στην 70χρονη διαδρομή της.

Είτε γιατί έχει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων είτε γιατί επιχείρησε να μην αναδείξει το πρόβλημα στις αληθινές του διαστάσεις (σ.σ. στην κρίση του καθενός ποιο από τα δύο είναι χειρότερο) ο Ισπανός εμφανίστηκε εκτός τόπου και χρόνου.

Ξεκίνησε με μια τοποθέτηση, που λίγο-πολύ απέδιδε την ήττα σε λεπτομέρειες, και ακολούθως -στο ίδιο ύφος- παραδέχτηκε ευθαρσώς ότι η Ομόνοια έχει πρόβλημα τόσο φυσικής κατάστασης όσο και νοοτροπίας, με αποτέλεσμα να είναι ανίκανη για αντίδραση, όταν ένα παιχνίδι στραβώσει.

Ο Γκόμεθ «λησμόνησε» ότι μόλις λίγες μέρες νωρίτερα οι «πράσινοι» -με τον ίδιο στον πάγκο- είχαν διασυρθεί σε παιχνίδι, στο οποίο είχαν προηγηθεί 2-0, αλλά αυτό έμοιαζε με… παρωνυχίδα μπροστά στο δημόσιο χαρακίρι που μόλις είχε διαπράξει.

Διότι για τη φυσική κατάσταση και τη νοοτροπία μιας ομάδας υπόλογοι είναι το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες. Και στην περίπτωση της εφετινής Ομόνοιας ο Ισπανός επέλεξε και το μεν και τους δε, άρα φέρει ακέραια την ευθύνη και μάλιστα εις διπλούν: και για τις λάθος επιλογές και για την αργοπορημένη συνειδητοποίηση του προβλήματος.

Η omada.com.cy είχε επισημάνει ότι μετά την απομάκρυνση του Χουάν Κάρλος Ολίβα ο αθλητικός διευθυντής «είναι από κάθε άποψη ο ιεραρχικά επόμενος που θα κληθεί να λογοδοτήσει (και ενδεχομένως να πληρώσει το τίμημα), αν η Ομόνοια δεν ανακάμψει».

Ο Σταύρος Παπασταύρου «άδειασε» μια φορά τον Γκόμεθ με την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και άλλη μία με την απόφαση για πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος δεν αποτελεί επιλογή του Ισπανού. Ο τελευταίος έχει περιέλθει πια σε μια κατάσταση lose-lose: μονά-ζυγά χάνει. Αν ούτε ο νέος προπονητής φέρει αποτελέσματα, θα αναδειχθούν ακόμη περισσότεροι οι κακές επιλογές στη στελέχωση του ρόστερ. Αν η ομάδα πάρει τα πάνω της, θα υπογραμμιστεί ακόμη πιο έντονα πόσο λανθασμένη απόφαση ήταν η πρόσληψη του Ολίβα.

Εκτελώντας χρέη υπηρεσιακού προπονητή μέχρι την εύρεση νέου τεχνικού ο Γκόμεθ ανέλαβε ένα μέρος της ευθύνης που του αναλογεί για τη σημερινή κατάσταση στην Ομόνοια. Πλέον έχει έλθει η ώρα να αναλάβει και το υπόλοιπο. Και κρίνοντας από τις αντιδράσεις του κόσμου στο «Ηλίας Πούλλος» υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το πράξει…

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)