Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οι «αλχημιστές» τον πρώτο χρόνο χαίρονται...

Αλέξης Πάμπος  24/01/2019 09:33
Οι «αλχημιστές» τον πρώτο χρόνο χαίρονται...

Οι «αλχημιστές» τον πρώτο χρόνο χαίρονται...

Αλέξης Πάμπος  24/01/2019 09:33

Έξι μήνες και μια μέρα. Τόσες μεσολάβησαν από τη 19η Ιουλίου 2018 έως την 23 Ιανουαρίου 2019. Ο πρόωρος και οδυνηρός αποκλεισμός από τη Λάτσι στο Γιουρόπα Λιγκ έγινε πρόωρος και οδυνηρός αποκλεισμός από την Ένωση στο κύπελλο. Η πιο ακλόνητη απόδειξη ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα.

Μετά (και) το αποψινό στραπάτσο στο «Τάσος Μάρκου» άπαντες στην Ανόρθωση (πρέπει να) έχουν συνειδητοποιήσει πόσο πραγματικά υπερβατική ήταν η περασμένη περίοδος και πόσο λανθασμένη η εκτίμηση ότι οι θερινές προσθήκες προσέφεραν ποιότητα και πληρότητα ικανές να οδηγήσουν την ομάδα στα εγχώρια πρωτεία.

Η σκέψη ότι η απίστευτη αποτελεσματικότητα στην άμυνα και η απίστευτη κυνικότητα στην επίθεση θα διαρκούσαν και δεύτερη σεζόν ήταν ουτοπική και η «Κυρία» βιώνει στο πετσί της τις συνέπειες της μη ορθολογικής ενίσχυσής της πριν από έξι μήνες.

Στο μεσοδιάστημα των δύο πατατράκ στο σύλλογο της Αμμοχώστου άλλαξε μόνον ο προπονητής. Αλλά και ο Γιούργκεν Στρέπελ, ο οποίος μόλις πριν τρεις μέρες είχε επιλέξει ν’ αποφύγει τις αλχημείες (αναπληρώνοντας τον Ράγιος με τον Ιωάννου), αυτή τη φορά κατέφυγε στη συνταγή Λέβι. Με τα ίδια (αρνητικότατα) αποτελέσματα.

Δεν έχει σημασία, αν ο δεύτερος επιθετικός που δεν ήταν στη σωστή θέση ονομαζόταν Μικελτάντζε, Ράγιος ή Κοφί. Σημασία έχει ότι σ’ ένα παιχνίδι δίχως αύριο η Ανόρθωση στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο ορισμός της τακτικής ανορθογραφίας και υποχρεώθηκε να κυνηγά τα γκολ μόνο μέσα από στημένες μπάλες. Και, όταν στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισε να γυρίσει το σύστημα έπαιξε για μισή ώρα με δεκάρι τον Πράνιτς και για ένα τέταρτο με φορ τον Ντουγκλάο.

Το ποδόσφαιρο, διδάσκει η ιστορία, δεν σέβεται όσους αψηφούν τους νόμους και τη φύση του. Η Ανόρθωση το πράττει εδώ και 18 μήνες. Όσο (υπέρμετρα) καλά τις κύλησε ο πρώτος χρόνος, τόσο (υπέρμετρα) ανάποδα της έχει πάει το περασμένο εξάμηνο. Πού θα φτάσει αυτή η διόρθωση θα γίνει γνωστό στο τέλος της σεζόν.

Λογικά όμως δεν πρέπει να υφίσταται αμφιβολία ότι οι απαραίτητες αλλαγές πολύ δύσκολα εκτείνονται μόνον στον προπονητή και στους δύο νεοφερμένους (Μπουφ, Στεφανέλι). Οι επόμενες μέρες θα δείξουν, αν το μήνυμα έχει ληφθεί και αποκωδικοποιηθεί σωστά από τους αρμόδιους αποδέκτες.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας