Ήταν ο Παγδατής, τώρα ο Τσιτσιπάς και αύριο ένας άλλος που «αγαπήσαμε» για λίγα μόνο λεπτά

Μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος ξύπνησε η μυθική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό Όπεν, που το όνειρό του σταμάτησε στα ημιτελικά της διοργάνωσης ο… γίγαντας Ράφαελ Ναδάλ, με τον κάθε Κύπριο να θυμάται φυσικά την επική διαδρομή ενός δικού μας παιδιού, που φέρει στο όνομα, Μάρκος Παγδατής.

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια προηγουμένως, ένας πιτσιρικάς 20 χρονών, όπως και σήμερα ο Τσιτσιπάς, ήρθε να μας αποδείξει τη δύναμη του αθλητισμού, κάνοντας κάθε κάτοικο αυτού του νησιού να ψάχνει τα κοντρόλ για να συντονιστεί με το ΡΙΚ και να δει το καμάρι του στις κορυφαίες αρένες του τένις, που μέχρι την προηγούμενη μέρα αυτός ο «φανατικός» οπαδός, δεν γνώριζε καν το… χρώμα της μπάλας και ότι χρησιμοποιούν ρακέτες.

Για την ιστορία, ο Μάρκος Παγδατής τότε άφησε κατά σειρά εκτός «θρύλους» του αθλήματος όπως τους Άντριου Ρόντικ (no.2), Ιβάν Λιούμπιτσιτς (no.7), Ντάβιντ Λαμπαντιάν (no.4), για να βρεθεί στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν του 2006 αντιμέτωπος με τον «βασιλιά» του τένις, Ρότζερ Φέντερερ και τον Κύπριο τενίστα να λυγίζει στην ανωτερότητα του αντιπάλου του, και να χάνει στο τέλος με 3-1 παρά το εκρηκτικό του ξεκίνημα στον αγώνα.

Πανομοιότυπες στιγμές με τότε, έζησε τις τελευταίες ημέρες όχι μόνο το παγκύπριο αλλά και το πανελλήνιο, με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ένας πιτσιρικάς, που με ψυχή, καρδιά και σθένος κατάφερε πανάξια να φθάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός τους Ρότζερ Φέντερερ (no.3), Ρομπέρτο Μπαουτίστα (no.22) και να χάσει σήμερα (24/1) από έναν τρομερό τενίστα, Ράφαελ Ναδάλ που φιγουράρει στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Τα οφέλη για τον νεαρό Ελλαδίτη αθλητή, είναι σαφώς άπειρα με το μέλλον να βρίσκεται στα δικά του χέρια και στη δική του ρακέτα, αφού έκανε ήδη τον κάθε αντίπαλό του να υποκλίνεται και να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι μια μέρα ο Τσιτσιπάς θα φθάσει στην κορυφή.  

Για ακόμη μια φορά ωστόσο, γίναμε μάρτυρες μοναδικών στιγμών και στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον καθένα από εμάς, θέλοντας να επιδείξει την υπερηφάνεια του αλλά και το ότι βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια ενός δικού μας παιδιού, να φθάνει σε ακραία επίπεδα, με τη λατρεία στο πρόσωπο του Τσιτσιπά να γίνεται… παράνοια. Πριν ένα μήνα, πριν ένα χρόνο αλλά και ακόμη πιο πίσω, που ήταν όλοι αυτοί για να στηρίξουν και να σπρώξουν ένα νεαρό παιδί προς τον δρόμο των επιτυχιών;

Ας μην γελιόμαστε… Το παιχνίδι σήμερα, δεν το έχασε ο Τσιτσιπάς, αλλά όλοι εμείς που προσπαθήσαμε να ζήσουμε ονειρικές στιγμές δίπλα σε ένα σπουδαίο αθλητή, μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνας. Ευελπιστώ μόνο όπως να μην ξεχαστεί τόσο νωρίς, όπως και ο Μάρκος Παγδατής, και τον δρόμο του να ακολουθήσουν άλλα τόσα νεαρά ταλέντα...

Υ.Γ.: Ταλαντούχους αθλητές δεν αναδεικνύει μόνο το ποδόσφαιρο και αυτό αποδεικνύεται καθημερινώς με τεράστιες επιτυχίες δικών μας παιδιών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι στα πρόσφατα βραβεία της ΕΑΚ, κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Παύλος Κοντίδης  (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας)  και κορυφαία αθλήτρια η Διαμαντώ Ευριπίδου, η οποία κατέκτησε έξι μετάλλια στη ρυθμική γυμναστική, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν χρυσά στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)