Είναι κάτι τέτοια ντέρμπι που απλά «ανασταίνεται» και κάνει σόου...

Με ψυχή, καρδιά και σθένος ο ΑΠΟΕΛ κατέβαλε για τρίτη φορά και δεύτερη διαδοχική στο Τσίρειο Στάδιο την τρέχουσα σεζόν τον συνδιεκδικητή του στη μάχη τίτλου, Απόλλωνα, σκαρφαλώνοντας ξανά στην κορυφή, με την ομάδα της Λεμεσού να ακολουθεί στη δεύτερη θέση σε απόσταση αναπνοής.

Οι «γαλαζοκίτρινοι», αν και δεν ευτύχησαν να δημιουργήσουν ούτε μία (!) τελική στο πρώτο μέρος και είδαν με το καλημέρα της επανάληψης τον Ζελάγια να... ματώνει τα δίχτυα της εστίας τους, με ένα δαιμονισμένο Τάμαρι κατάφεραν να φέρουν τα κάτω-πάνω στο παιχνίδι, να πετύχουν τρία γκολ και να πανηγυρίσουν στο τέλος αγκαλιά με τον πρόεδρό τους, μια ονειρική νίκη.

Στο τέλος της ημέρας, μπορεί για μερικούς να είναι απλά ακόμη μια νίκη, τρεις βαθμοί και τίποτα περισσότερο, καθώς απομένουν ακόμη επτά αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ίσως να έχουν και δίκαιο... αλλά ο παράδεισος από την κόλαση, φάνηκε να είναι μια πόρτα για τον ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η παραδοχή του προπονητή της ομάδας των πολυπρωταθλητών, Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος στη διάσκεψη Τύπου, επεσήμανε ότι «ακόμη και όταν είμαστε κοντά στο θάνατο αποδείξαμε ότι έχουμε ζωή». 

Αναμφισβήτητα, η μουρμούρα στις τάξεις της ομάδας της Λευκωσίας, είναι ένα φαινόμενο που δεν πρόκειται ποτέ να εξαλείψει, αφού ακόμη και πριν τη σέντρα του ντέρμπι κορυφής, ουκ ολίγοι οπαδοί ήταν αυτοί που «πυροβολούσαν» τον Ιταλό τεχνικό της ομάδας τους, Πάολο Τραμετσάνι για τις εμμονές του και τον παραγκωνισμό έμπειρων ποδοσφαιριστών σε τέτοιου είδους αγώνες, όπως Εφραίμ, Αλωνεύτη και Μοράις. 

Οι επιλογές και οι εμμονές ωστόσο του Τραμετσάνι, μέχρι στιγμής αποδεικνύονται καρποφόρες για την ομάδα, αφού την ώρα που η μπάλα... καίει, οι εκλεκτοί του ποδοσφαιριστές εντός των τεσσάρων γραμμών βρίσκουν στο τέλος τους τρόπους έτσι ώστε να βγάλουν από τον «αναπνευστήρα» την ομάδα και να επιδείξουν το μέταλλο του πρωταθλητή.

Πλέον η μπάλα βρίσκεται στα πόδια των «γαλαζοκιτρίνων», οι οποίοι καλούνται να διατηρήσουν τις υψηλές πτήσεις και τα θετικά αποτελέσματα στους εναπομείναντες αγώνες, εάν επιθυμούν να παραμείνουν στην κορυφή, αφού η πόρτα για την... κόλαση κατάντησε πλέον ένα τσιγάρο δρόμος. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)