Ο Παντελή έκλεισε την πόρτα της Ανόρθωσης στον Κετσπάγια, ο Παντελή του την άνοιξε ξανά

Δεκέμβρης του 2003. Η διοίκηση Κυριάκου Θεοχάρους, μετά την παραίτηση του Ντούσαν Μιτόσεβιτς, δίνει τα ηνία στον Τιμούρ Κετσπάγια που αναλαμβάνει ως προπονητής παράλληλα με την ποδοσφαιρική του ιδιότητα.

Κράτησε το διπλό του ρόλο μέχρι το 2007, διάστημα στο οποίο η ομάδα της Αμμοχώστου πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, και ενός κυπέλλου, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι πρόκριση επί της τουρκικής Τραμπζονσπόρ το 2005. Σημειώνεται ότι το 2004 στην προεδρία της «Κυρίας» βρέθηκε ο Ανδρέας Παντελή.

Μετά που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, σε ηλικία 39 χρονών, ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέμεινε ως τεχνικός της ομάδας. Οδήγησε την Ανόρθωση στο πρωτάθλημα του 2008 και έπειτα στην πρώτη συμμετοχή κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην πορεία βρέθηκαν εμπόδια. Όσα έγιναν τον Νοέμβριο του 2008 με τις καταγγελίες σε βάρος του Ανδρέα Παντελή έπληξαν το κύρος της Ανόρθωσης και έφεραν και την παραίτηση του Τιμούρ Κετσπάγια λίγους μήνες αργότερα (Απρίλιος 2019).

Εκ τότε, η φιγούρα του Γεωργιανού πλανιόταν ως «φάντασμα» πάνω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Κανένας προπονητής δεν μπόρεσε να διώξει την ανάμνηση των όσων πέτυχε η Ανόρθωση με τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της.

Πολλές φορές το όνομά του έπαιξε για επιστροφή, όμως ποτέ η επιθυμία πολλών Ανορθωσιατών δεν έγινε πραγματικότητα. Όταν τον Ιανουάριο επέστρεψε ο Ανδρέας Παντελή στον προεδρικό θώκο της ομάδας της Αμμοχώστου πολλοί υπολόγισαν ότι θα επιστρέψει και ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Παρόλα αυτά οι σχέσεις των δύο ανδρών, δέκα χρόνια μετά άλλαξαν. Ο Γεωργιανός ξεκαθάρισε ότι με τον Ανδρέα Παντελή εκεί, δεν θα επέστρεφε στην Ανόρθωση. Η παρουσία, όμως, του Παντελή, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων έφερε με έμμεσο τρόπο τον Τιμούρ ξανά στην Ανόρθωση, την ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε.

Ο σάλος που ξέσπασε με τον Φρανσίς Ουζόχο και όσα αποκαλύφθηκαν για την ομάδα της Αμμοχώστου έφεραν την απομάκρυνση του Ανδρέα Παντελή και η νέα διοίκηση της Ανόρθωσης φρόντισε στη νέα αρχή που γίνεται, να επαναφέρει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», τον άνθρωπο που πέτυχε τα μεγαλύτερα πράγματα στην ιστορία της.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)