Κρίσιμο διακύβευμα, κρίσιμες αποφάσεις στον ΑΠΟΕΛ

Ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά τη μαθηματική κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ο ΑΠΟΕΛ δεν γνωρίζει με ποιον προπονητή θα κατέλθει στις 23 Ιουλίου για να αγωνιστεί στο β’ προκριματικό του Champions League. Οι τελευταίες τρεις βδομάδες όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκαν στο θέμα του προγραμματισμού, αλλά ζημίωσαν κιόλας το σύλλογο, αφού η ομάδα εμφανώς αποπροσανατολισμένοι από το επί τρία Σαββατοκύριακα πανηγυρικό κλίμα, εμφανίστηκε στον τελικό Κυπέλλου σε διάθεση… διακοπών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε η (μεταξύ σοβαρού και αστείου) δήλωση του Τραμεζάνι πως «ο πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για το Κύπελλο αλλά για το Champions League», για να εμφανιστούν 12 ώρες αργότερα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ιταλό να αποχωρεί, τα οποία ο ίδιος δεν διέψευσε. Η απώλεια του Κυπέλλου άναψε τη συζήτηση για το  πόσο ο  ΑΠΟΕΛ ήθελε το νταμπλ, με τον προπονητή τέσσερις ημέρες μετά τον τελικό να μην έχει αποχωρήσει, κάτι που δεικνύει πως το πρόβλημα που οδηγεί στο διαζύγιο δεν είναι μονομερές – εάν υπήρχε προσωπικό πρόβλημα θα είχε παραιτηθεί, δεν θα ανέμενε. Άραγε τι αναμένει; Την αποζημίωση ίσως;

Άλλωστε, ας είμαστε ειλικρινείς, μόνο ένα πολύ σοβαρό προσωπικό πρόβλημα θα έδιωχνε τον Τραμεζάνι από τη Κύπρο  αυτή τη στιγμή, καθώς έχει  μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του: το Champions League, όπου θα αγωνιστεί με μια ομάδα μπαρουτοκαπνισμένη στα προκριματικά, με καλή βαθμολογία και τακτικό θαμώνα των  play offs – το λιγότερο.

Και ενώ ο ΑΠΟΕΛ έχει να ψάξει για τον σέντερ φορ που θα του λύσει το πρόβλημα στο γκολ, τον αντικαταστάτη του Καρλάο, τον αντικαταστάτη του Αλ-Ταμάρι που αργά ή γρήγορα θα πωληθεί, αλλά και να δει τι θα κάνει με το βασικό του τερματοφύλακα και τον αρχηγό του, έχει να αντιμετωπίσει επίσης την αβεβαιότητα στο θέμα προπονητή και την εσωστρέφεια που δημιούργησε ο τρόπος που χάθηκε το Κύπελλο.

Το διακύβευμα είναι κρίσιμο για μέλλον του ΑΠΟΕΛ, που αν άντεξε φέτος χωρίς τους Ομίλους έστω του Europa League, δύσκολα θα τα καταφέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά – όπως προδίδουν και τα λογιστικά του βιβλία. Το ίδιο κρίσιμες είναι και οι αποφάσεις επί των πιο πάνω θεμάτων, που πρέπει να ληφθούν οσονούπω.

Δειτε Επισης

Το χαμόγελο του Παπουλή, η χειραψία με Λάρκου και το «26» που άφησε
H κίνηση Ενσούε σε ΑΠΟΕΛίστες, το τετ-α-τετ Ουζουνίδη-Σοφρώνη και ο Πετρίδης
Τα λουλούδια στις κυρίες και οι παρουσίες στα boxes του Παπαδόπουλος
Ο σεβασμός των κόουτς, το τσαγανό του Κακουλλή και ο... Νορβηγός Τσε Γκεβάρα
Τα χαμόγελα στο Ηλίας Πούλλος και η προετοιμασία ενόψει ΑΕΛ
Η σέλφι του Τάμαρι και τα πρώτα κλικς του ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια (pics)
Οι περούκες που ξεχώρισαν στο ντέρμπι του Παπαδόπουλος (pics)
Τα καρναβαλίστικα καπέλα, οι κουβέρτες και τα... πιστόλια της ΑΕΛ
Οι πορωμένοι ΑΠΟΕΛίστες και ο Ντε Βινσέντι με το κινητό στο χέρι (pics)
«Ντύνεται» γαλαζοκίτρινη σιγά-σιγά η Βασιλεία (pics)