Για να μη μείνουμε με το ταλέντο στο χέρι

Όσα γκολ δεν πέτυχε η Ρωσία, τόσα αυτογκόλ έβαλαν με τις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα παίκτες και ιθύνοντες της εθνικής ομάδας.

Στο Νίζνι Νόβγκοροντ οι οικοδεσπότες έφτιαξαν φάσεις που θα μπορούσαν άνετα να οδηγήσουν σε συντριβή και διασυρμό της Κύπρου, η οποία φάνηκε κάπως, μόνο όταν ο αντίπαλος έριξε στροφές, αλλά ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο είχε να αντιπαρατάξει μόνο… προϋποθέσεις για γκολ απέναντι σε κλασικές ευκαιρίες της αντιπάλου.

Ωστόσο, αντί για «φτηνά τη γλιτώσαμε» και «ας μην το πούμε ούτε του παπά», ακούσαμε για «νοοτροπία νικητή» και για «μια απίστευτη γενιά που έρχεται». Ό,τι πλησιέστερο στον ορισμό της εικονικής πραγματικότητας.

Η επωδός για ένα καλύτερο αύριο που θα φέρει (επιτέλους) και αποτελέσματα είναι πλέον χιλιοπαιγμένη και (ακριβώς γι’ αυτό) παράτονη. Η ΚΟΠ προχώρησε -σε όλα τα επίπεδα- σε σωρεία αλλαγών, ώστε στο Euro 2020 να διεκδικηθεί (όχι απαραίτητα να επιτευχθεί) η υπέρβαση. Αποτέλεσμα; Παταγώδης αποτυχία (βλέπε υποβιβασμός) στο νεοσύστατο Πρωτάθλημα Εθνών και ορατό ενδεχόμενο ανάλογης κατάληξης και στην (κλασική) προκριματική φάση.

Όποιος επιθυμεί να είναι χρήσιμος και ωφέλιμος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έχει μόνο μια επιλογή: να καταδείξει την αλήθεια. Και αυτή είναι πως η εθνική:

-είτε απέχει πολύ από το να πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το μεγάλο βήμα (οπότε πρέπει να χαμηλώσει αντίστοιχα ο πήχης προσδοκιών, απαιτήσεων και στόχων)

-είτε έχει όσα απαιτούνται για την υπέρβαση και όλοι και όλα κρίνονται από την επίτευξή της (οπότε πρέπει να μπει πίεση σε παίκτες-προπονητή και να κοπεί μαχαίρι η μετάθεση της υπέρβασης σ’ ένα -πάντα απροσδιόριστο χρονικά- μελλοντικό σημείο)

Οι αρμόδιοι οφείλουν ν' αποφασίσουν τι από τα δύο ισχύει, να το επικοινωνήσουν και να τροποποιήσουν ανάλογα τον στρατηγικό προσανατολισμό τους. Για να μην μείνουμε με το ταλέντο στο χέρι, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια που πορευόμαστε με αυταπάτες και ελπίδες που κάθε φορά αποδεικνύονται φρούδες.

Δειτε Επισης

Η FIBA απολογήθηκε στον Ουεμπανιάμα για την ανάρτηση fake συνέντευξης
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καβγάς και 12 αποβολές σε αγώνα
Δύο πρώην NBAερς καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για οικονομική απάτη
«Θέλω να γίνω πρωταθλητής, δεν με νοιάζει το βραβείο του MVP»
Οδοστρωτήρας ο Γιάννης στο Λος Άντζελες, παρέσυρε τους Κλίπερς
Θωρηκτό Γιάννης Αντετοκούνμπο, ισοπέδωσε με 38αρα τους Λιμνάνθρωπους
Ακόμα 36 πόντοι για το απόλυτο ρεκόρ, ποια είναι τα επόμενα ματς Λεμπρόν
«Θηρίο» ο Γιάννης με triple double 35 πόντων κατάπιε τους Χιτ
BINTEO: Χαμός στη Μινεσότα με γροθιές και πέντε αποβολές στο Γουλβς-Μάτζικ
«Θα πάρω 50 τσίζμπεργκερ για την 50άρα στους Κλίπερς και όσα δεν φάω θα τα δώσω στον γιο μου»