Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αμετάβλητη εικόνα παρά τις δοκιμές Τραμετσάνι

Μικαέλο Παπαδάκης  17/07/2019 17:41
Αμετάβλητη εικόνα παρά τις δοκιμές Τραμετσάνι

Αμετάβλητη εικόνα παρά τις δοκιμές Τραμετσάνι

Μικαέλο Παπαδάκης  17/07/2019 17:41

Εμφανίζοντας τις γνωστές παθογένειες που τον ταλαιπωρούν από πέρσι απέναντι σε ομάδες που τον περιμένουν στο μισό γήπεδο, οι οποίες φάνηκαν και στο φιλικό με τη Ριέκα, o ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε τη σειρά των καλοκαιρινών φιλικών, πριν τις πρώτες υποχρεώσεις στο Champions League την ερχόμενη βδομάδα.

Ο Τραμετσάνι δοκίμασε δύο διαφορετικές ενδεκάδες, η πρώτη σε 3-5-2 με δύο βαριούς επιθετικούς (Χαλένιους – Πάβλοβιτς)και τον Ντε Βινσέντι πίσω τους, ενώ η άλλη είχε ελαφρύ επιθετικό δίδυμο (Αλ-Ταμάρι – Βιντιγκάλ). Προς το τέλος το σύστημα έγινε 3-4-1-2 με τον Ιορδανό πίσω από το δίδυμο Μπέζιακ – Βιντιγκάλ.

Η εικόνα ήταν ίδια σε όλο τον  αγώνα ανεξαρτήτως ποιοι έπαιζαν. Ο ΑΠΟΕΛ δυσκολεύτηκε να φτιάξει φάσεις απέναντι στη Δόξα, μια ομάδα που βρίσκεται μόλις στη δεύτερη βδομάδα προετοιμασίας. Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε και πάλι ασυνεννοησία στην άμυνα.
Πρώτη εμφάνιση με τους πρωταθλητές για τους Άλεφ και Σάβιτς, ενώ εντύπωση προκάλεσε πως σε έναν αγώνα 120 λεπτών δεν βρέθηκε χρόνος για τους Εφραίμ, Αλωνεύτη και Ζαχίντ.

Ενδεκάδα με βαρύ δίδυμο
Συγκριτικά με τον αγώνα απέναντι στη Σαχτάρ η αλλαγή ήταν ο Χαλένιους που έπαιξε στη θέση του Αλ-Ταμάρι. Στο τέρμα ήταν ο Μπέλετς που πάει για βασικός, στην άμυνα τριπλέτα Βούρος – Λαφράνς –Ιωάννου, με τον Γκέντσογλου κόφτη, Ντε Βινσέντι – Σόουζα εσωτερικά χαφ και Γιάκολις – Μιχάιλοβιτς εξωτερικά και δίδυμο μπροστά Πάβλοβιτς – Χαλένιους. Ιδιαιτέρως στα άκρα υπάρχει θέμα, αφού οι πλάγιοι μπακ – χαφ δεν γίνονται απειλητικοί, ενώ ζητήματα εντοπίζονται όταν οι μπάλες πάνω στην πλάτη της άμυνας. Ο Σάβιτς έπαιξε για 75 λεπτά ως κεντρικός μπακ στη θέση του Λαφράνς, για την οποία φαίνεται να προορίζεται.

Οι παραλλαγές…
Μετά το 75’ ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε με Αλεφ – Σόουζα ως αμυντικούς μέσους και τον Μάτιτς να δοκιμάζεται ως επιτελικός. Μετά το 90’ στη  θέση του Μάτιτς κινήθηκε ο Αλ-Ταμάρι, με το Σέρβο να παίζει κόφτης πλάι στον Άλεφ. Στα άκρα πήγαν οι Μακρής – Ζοαζίνιο,  χωρίς να διαφοροποιηθεί η εικόνα.

Γενικώς ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι έχει αρκετό δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει στο επίπεδο μιας ομάδας που θα επιβάλλεται του αντιπάλου της. Οπωσδήποτε θα χρειαστεί και την εύνοια της τύχης στο Champions League, ειδικά στους πρώτους αγώνες, αφού η ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμη – και λογικό αφού μπήκαν στο ρόστερ δέκα καινούργιοι ποδοσφαιριστές, που θα γίνουν έντεκα με το Χάνι.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας