Η Γιουβέντους επένδυσε στο πρόσωπο του Ντε Λίχτ… το νέο Σιρέα

Η αποφασιστικότητα και η δυναμική που παρουσιάζει η Γιουβέντους επι προεδρίας του Αντρέα Ανιέλι όλο και φαίνεται περισσότερο. Αφού πριν ένα χρόνο, συμφώνησε με την Ρεάλ Μαδρίτης και πήρε τον Κριστιάνο Ρονάλντο (100 εκ.ευρώ) ,φέτος το καλοκαίρι συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό.

Εξασφάλισε πρώτα τη συνεργασία της με τον Μαουρίτσιο Σάρι, καθώς έκρινε ότι δεν είχε να της προσφέρει κάτι περισσότερο ο Μαξ Αλέγκρι και τώρα την Πέμπτη 18 Ιουλίου ανακοίνωσε την απόκτηση του αρχηγού του Άγιαξ, Ματίας Ντε Λίχτ. Ο μόλις 19 χρονώ κεντρικός αμυντικός κι ένα από τα  πλέον ανερχόμενα ταλέντα θα φορά τη φανέλλα των «μπιανκονέρι» για τα προσεχή 5 χρόνια.

Η Γιουβέντους θα καταβάλει στον Άγιαξ το ποσό των  75 εκατ. ευρώ ,ενώ ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα αμείβεται ετησίως με 12 εκ.ευρώ μαζί με τα  μπόνους.

Ο Ματίας Ντε Λίχτ είχε δεχθεί έντονη πίεση τόσο από τον πρώην συμπαίκτη του, Φρένκι Ντε Γιόνγκ όσο και από τους παράγοντες της Μπαρσελόνα να μετακινηθεί στην δική τους ομάδα. Ωστόσο πρώτα ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον οποίο είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και του είπε ο Πορτογάλος «έλα σ εμάς να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου». Κι έπειτα ο ατζέντης του ο Μίνο Ράιολα (θα πάρει κι αυτός άλλα 12 εκ.) που είχε καλύτερες σχέσεις με την οικογένεια Ανιέλι τον έπεισε να δεχθεί την πρόταση των πρωταθλητών Ιταλίας.

Ετσι ο 19χρονος στόπερ ο οποίος την σαιζόν που τέλειωσε ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ονειρικής πορείας του Άγιαξ ο οποίος μετά από πολλά χρόνια έφτασε έως τα ημιτελικά του Champions League.Ο νεαρός Ντε Λίχτ αγωνίσθηκε σε 55 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με την Ολλανδική ομάδα. Έγινε μάλιστα ο νεότερος αρχηγός που εμφανίσθηκε σε ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στα 19 του χρόνια και 261 ημέρες.

Ο Ντε Λίχτ έφτασε στο Τορίνο το βράδυ της Τρίτης και για την ακρίβεια στις 10.10 με το ιδωτικό αεροσκάφος του Αντρέα Ανιέλι. Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο  Caselle, όπουι τον περίμεναν πάνω από 150 οπαδούς της Γιουβέντους οι οποίοι είχαν πληροφορηθεί για την άφιξή του, όχι από κάποια επίσημη πηγή αλλά από στόμα σε στόμα.  Είχαν αντιληφθεί ότι κατι προετοιμάζεται και κανόνισαν να  συναντηθούν στο αεροδρόμιο.

Ο νεαρός Ντε Λίχτ κατέβηκε από το τζετ φορώντας  Τζιν παντελόνι , λευκή  μπλούζα,  και χαμογελούσε σα μικρό παιδί που είναι . Μόλις πάτησε το πόδι του στο έδαφος τα πρώτα λόγια που είπε ήταν : " Είμαι ευτυχισμένος που είμαι εδώ».
Αμέσως μπήκε σ ένα  τζιπ που τον οδήγησε στο Τορίνο συνοδευόμενο από δύο άλλα αυτοκίνητα.

ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Ξεκουράσθηκε και το πρωί της Τετάρτης πέρασε από τις πρώτες  ιατρικές εξετάσεις. Λίγο μετά πήγε στα γραφεία του συλλόγου . Εβαλε την υπογραφή του σε 5ετές συμβόλαιο κι έγινε ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του συλλόγου μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος κερδιζει ετησίως 31 εκ.ευρώ αλλά ο Πορτογάλος είναι κάτι άλλο. Και είναι λογικό να ανήκει σε μία ακόμη μεγαλύτερη κατηγορία.

Ο Ντε Λίχτ  θα αμοίβεται ετησίως με 7.5 εκ.ευρώ καθαρά και θα έχει και διάφορα μπόνους που θα τον ανεβάζουν στα 12 εκ.ευρώ στις αρχές του πρωινού, τότε οι πινακίδες στη σύμβαση που θα τον κάνουν παίκτη της Γιουβέντους. Κι όχι μόνο αυτό: Ο Ντε Λίχτ είναι ο 2ος ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους που έχει ρήτρα η οποία ανέρχεται στα 150 εκ.ευρώ.

Η Γιουβέντους εν τω μεταξύ όλοι γνώριζαν πως αμυντικά κυρίως είναι πάντα η πλέον ισχυρή ανάμεσα όχι μόνο στις άλλες Ιταλικές αλλά και στις ευρωπαικές. Όμως έχασε ένα τοτέμ όπως είναι ο Αντρέα Μπαρτσάλι ο οποίος μεγάλωσε και δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που μπορούσε.

Οπότε η λύση του Ντε Λίχτ θεωρείται τόσο από τον Σάρι όσο και τους διοικούντες του συλλόγου η πλέον απαραίτητη. Γι αυτό και κινήθηκε τόσο γρήγορα και άμεσα υπο την επίβλεψη του τεχνικού διευθυντή, Φάμπιο Παράτιτσι. Ο Ντε Λίχτ ήταν ο πλέον περιζήτητος αμυντικός παίκτης και τώρα μαζί του η Γιουβέντους θα δυναμώσει  ακόμη περισσότερο. Βεβαίως η λογική αυτή τη στιγμή λέει πως η πρωταθλήτρια Ιταλίας θα ξεκινήσει τους αγώνες εντός και εκτός χώρας με κεντρικό δίδυμο στην άμυνα τους πολύπειρους Κιελίνι και Μπονούτσι. Όμως επειδή η σαιζόν είναι μεγάλη και τα παιχνίδια  πολλά, σίγουρα κάποια στιγμή θα παίξει και ο Ντε Λίχτ και είναι πολύ πιθανό να κλείσει  και την σαιζόν με το νεαρό Ολλανδό βασικό πλέον στην ενδεκάδα…

Άλλωστε δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι στις 14 Αυγούστου ο Κιελίνι θα συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του και όπως και να το κάνουμε κάποιο ρόλο παίζει κι αυτό..

Γεγονός είναι ότι η Γιουβέντους επένδυσε με την απόκτηση του Ντε Λίχτ τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον και βεβαίως ποντάρει πολλά πάνω του όπως και όλοι οι οπαδοί της, που βλέπουν στο πρόσωπό του το …νέο Σιρέα.
 
Μάνος Σταραμόπουλος 
* Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων 
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)