Τα 15 λεπτά κατάρας, ο χαμένος Τάμαρι και τι να περιμένει ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ

Οδυνηρή ήττα που τον φέρνει με την πλάτη στον τοίχο δέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ από την Καραμπάχ με 2-1 για τον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον η προσοχή του στρέφεται στη ρεβάνς σε μια βδομάδα. Οι γαλαζοκίτρινοι, ευτύχησαν να μειώσουν στο σκορ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης χάρη στην κεφαλιά του Γιώργου Μέρκη και πλέον διατηρούν ελπίδες πρόκρισης μέσα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. 

Η ομάδα της Λευκωσίας, αν και είχε την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας με το μέρος της από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, έδειξε αδυναμία στην τελική πάσα και στην ολοκλήρωση των προσπαθειών της, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Αζέροι και κατάφεραν να κτυπήσουν στην αντεπίθεση. Ένας χαμένος Τάμαρι στο παιχνίδι ο οποίος έβρισκε παντού κλειστούς διαδρόμους και η ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων, είχε ως αποτέλεσμα στο 54' ο Εμπρέλι με ωραίο πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλετς και να «παγώσει» το στάδιο της πρωτεύουσας. Χωρίς να δείχνει σημάδια αντίδρασης ο ΑΠΟΕΛ, η Καραμπάχ αλώνιζε στον αγωνιστικό χώρο και με ένα δαιμόνιο Ζουμπίρ είδε τις προσπάθειες της να καρποφορούν και στο 69' ο Γκιεγέ έγραψε με ευκολία το 0-2. 

Η συνέχεια άνηκε στους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι αφού βρήκαν δοκάρι στο 72' με την κεφαλιά του Πάβλοβιτς, κατάφεραν στην εκπνοή της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 95' με τον Γιώργο Μερκή να παραμένουν ζωντανοί στην υπόθεση πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης αφού μείωσαν σε 2-1, διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα. 

Όπως διαφάνηκε και στο παιχνίδι, η Καραμπάχ είναι μια καλοστημένη και καλοδουλεμένη ομάδα, η οποία γνωρίζει πώς να κτυπήσει την αντίπαλό της, αλλά ακόμη και στις στημένες φάσεις δεν αφήνει ελεύθερους χώρους, κάτι που αποδείχθηκε μέχρι και στην εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι, με τον ποδοσφαιριστή των Αζέρων να ξαπλώνει στο έδαφος πίσω από το τοίχος της ομάδας του. 

Με το σύστημα 3-5-2 που ακολούθησε για πολλοστή φορά ο Πάολο Τραμετσάνι στο παιχνίδι του αλλά και με τις αλλαγές των Βιντιγκάλ, Άλεφ και Χαλένιους στις θέσεις των Γιάκολις, Μάτιτς και Γκέντσογλου, επιχείρησε να δώσει άλλο αέρα στην ομάδα, χωρίς να καταφέρνει ωστόσο να κάνει το δικό του παιχνίδι και να τρυπήσει την σκληροτράχηλη άμυνα της Καραμπάχ. 

Είναι ηλίου φαεινότερο ωστόσο, και με τις δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού με το πέρας της αναμέτρησης, ότι η εικόνα της ομάδας δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί και πολύ αφού όπως ο ίδιος επεσήμανε «για μένα παίξαμε καλά με το σύστημα. Ξέρω τους παίκτες μου και ξέρω με ποιο σύστημα μπορούν να παίξουν καλύτερα. Δεν θ' αλλάξουμε πολλά πράγματα στον επόμενο αγώνα», ανέφερε αρχικά ο Πάολο Τραμετσάνι για να σταθεί στη συνέχεια στο στοιχείο που χρίζει βελτίωσης η ομάδα του. «Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η τελική πάσα. Θα προετοιμαστούμε καλύτερα για το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι. Οι παίκτες μου είναι απογοητευμένοι για το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η πορεία μας δεν έχει τελειώσει».

Σε μια βδομάδα λοιπόν, οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να βρουν τα ψυχικά αποθέματα αλλά και τον καλό τους εαυτό, έτσι ώστε να πάρουν το διπλό αλλά και ένα σκορ πρόκρισης μέσα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για να συνεχίσουν την πορεία τους στα... αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)