Η αλλαγή του Ιγκουαΐν και η συντήρηση δυνάμεων του Ρονάλντο

Η Γιουβέντους που για μία ακόμη σαιζόν διατηρήθηκε στην κορυφή του Ιταλικού πρωταθλήματος και τώρα ξεκίνησε πάλι με χίλιες δύο  ελπίδες για να κατακτήσει και την Ευρώπη την σαιζόν 2019-20, τελευταία παρουσιάζει δύο πρόσωπα!

Όμως αυτό δεν έχει καμία διαφορά, καθώς η ομάδα του Αντρέα Ανιέλι και του Μαουρίτσιο Σάρι συνεχίζει να πετυχαίνει το σκοπό της, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη νίκη. Κατά της Πάρμα για παράδειγμα παρουσίασε δύο πρόσωπα: Ένα καλό στο πρώτο ημίχρονο κι ένα όχι και τόσο στο δεύτερο. Βεβαίως  λίγο μετά την επιτυχία της, είχε την ατυχία να δει τον διεθνή κεντρικό αμυντικό της, Τζιόρτζιο Κιελίνι να τραυματίζεται στην προπόνηση (ρήξη χιαστών στο δεξί του γόνατο) κάτι που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για περίπου 6 μήνες. Και πάνω στην ατυχία του Κιελίνι υπάρχει κάποιος που άθελά του, μπορεί να ισχυρισθεί κάποιος ότι είναι ο …τυχερός! Κι αναφερόμαστε στο νεαρός Ολλανδό, Ματάις Ντε Λίχτ ο οποίος είδε ξαφνικά να πέφτει μπροστά του, ένα μεγάλο δώρο. Ήρθε εντελώς ξαφνικά και σε ανύποπτο χρόνο η ώρα να αγωνισθεί στην βασική ενδεκάδα των «μπιανκονέρι».

Ο τραυματισμός του Κιελίνι πρέπει να σημειωθεί ήρθε σχεδόν μία μέρα, μετά την βάφτιση της κόρης του Ολίβια, που έγινε στο Λιβόρνο. Κι ο «βράχος» διεθνής στόπερ, ήταν φανερά συγκινημένος μόλις πήρε στην αγκαλιά του την μικρή του κόρη . Λες και η τύχη γνώριζε πως θα κτυπήσει ο Κιελίνι και αυτό πρέπει να συμβεί μετά την βάφτιση..

Εν πάση περιπτώσει γεγονός είναι ότι ο τεχνικός της Γιουβέντους, Μαουρίτσιο Σάρι βλέπει ότι η ομάδα του πάει από νίκη σε νίκη, αλλά προσπαθεί να μην τους σπρώξει πάρα πολύ για να φτάσουν από τώρα στην κορύφωση της απόδοσής τους. Θέλει αυτό να γίνει σιγά- σιγά και να αρχίσει να ανεβαίνει γύρω στην περίοδο των Χριστουγέννων και μετά. Τότε που λογικά θα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα και φυσικά θα υπάρχει και η φάση των νοκ-άουτ αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που είναι και ο μεγάλος στόχος των πρωταθλητών Ιταλίας.

Ο Γκονσάλο Ιγκουαίν ο οποίος ήταν για να φύγει, τελικά έμεινε και μάλιστα κερδίζει σημαντικό έδαφος ακόμη και για βασικός. Εναντίον της Πάρμα τα πήγε περίφημα ,ενώ το ίδιο έκανε και στο 4-3 κατά της Νάπολι , όπου σημείωσε κι ένα γκολ.

Να σκεφθεί κανείς μάλιστα ότι τη «γηραιά κυρία»εναντίον της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι είχε στον πάγκο, αστέρια όπως ο Ντεμιράλ, ο Ντανίλο, ο Ραμπιό, ο Κουαδράδο, ο Τσαν, ο Μπετανγκούρ, ο Μπερναρντέσκι και ο Ντιμπάλα (μπήκε αλλαγή αντί του Ιγκουαίν) και ο Μαντζούκιτς…
                                  

Η αλλαγή του Ιγκουαίν
Ο Ιγκουαίν μάλιστα ο οποίος τα είχε πάει θαυμάσια και στο «Ένιο Ταρντίνι» κατά των «παρτενοπέι» που ήταν και παλιά του ομάδα, παρά το γεγονός ότι άκουσε έντονες αποδοκιμασίες, δεν επηρεάσθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Αντιθέτως τα πήγε σπουδαία και τώρα εκεί που υπήρχαν σύννεφα γι αυτόν, έχουν στραφεί προς τον συμπατριώτη του, Πάουλο Ντιμπάλα… Ο Ιγκουαίν δεν αντέδρασε ακόμη κι όταν ο Σάρι του ανακοίνωσε ότι η φανέλλα με το Νο 9 θα δοθεί σε άλλον (ακόμη δεν την έχει πάρει κανείς) και θα φορά πλέον το Νο 21.

Η βελτίωση του «Πιπίτα» όπως είναι το χαιδευτικό του Ιγκουαίν, οφείλεται κατά μεγάλος μέρος στον νέο προπονητή των «μπιανκονέρι»Μαουρίτσιο Σάρι αλλά και στον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Φάμπιο Παράτιτσι, ο οποίος του έδωσε να καταλάβει πως ή θα αλλάξει προς το καλύτερο, ή θα φύγει. Οπότε το αντελήφθη και παρουσιάζει έναν εντελώς καλύτερο εαυτό, που είναι προς όφελος και του ίδιου και της Γιουβέντους.
                                   

Συντήρηση δυνάμεων ο Κ. Ρονάλντο
Εκείνος για την ώρα που δεν ακούγεται αλλά φυσικά κάνει την εξαίρετη δουλειά του όπως άριστα γνωρίζει , είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο 34χρονος πλέον διεθνής επιθετικός, με την τεράστια εμπειρία του και την μοναδική του επαγγελματικότητα, δίνει για μία ακόμη φορά τον καλύτερο εαυτό του. Μπορεί να μην έχει πάρει αρκετά μπρός η εκτελεστική του ικανότητα, αλλά συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να φτάνει η ομάδα του στην τελική επικράτηση. Ο Κριστιάνο γνωρίζει άριστα, πως αυτά τα παιχνίδια δεν αλλάζουν κάτι από τους στόχους της Γιουβέντους. Οπότε η κλάση του θα χρειασθεί περισσότερα στα παιχνίδια της φάσης των νοκ-άουτ του κορυφαίου διασυλλογικού τροπαίου της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου και κάνει συντήρηση δυνάμεων για τις μεγάλες βραδιές του Τσάμπιονς Λιγκ…
 
Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo