Τι ‘χες Κύπρος,  τι ‘χα πάντα

Το είπε εύστοχα ο Εφραίμ μετά το τέλος του αγώνα: κάθε φορά το ίδιο, κάποιο λάθος κάνουμε, είπε, περίπου, ο Κύπριος εξτρέμ. Δεν στάθηκε ούτε στην τύχη, ούτε σε άλλα… μεταφυσικά.

Ξέρει άλλωστε, από την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, πως λίγα πράματα στο ποδόσφαιρο είναι θέμα τύχης. Και ασφαλώς σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Το έχω γράψει πολλές φορές πως από την Εθνική ομάδα της Κύπρου, από τα 80s κιόλας, δεν έλειπαν τα μεγάλα αποτελέσματα. Για του λόγου το αληθές, η Κύπρος το 1968 κέρδισε τους Ελβετούς και η ομάδα εκείνη τιμήθηκε πριν το Κύπρος – Καζακστάν. Αντιθέτως, τα αποτελέσματα απέναντι σε ισοδύναμες ή υποδεέστερες ομάδες – όπως το Καζακστάν - είναι αυτά που λείπουν.

Πάντως η Εθνική για ένα ακόμα παιχνίδι και οι διεθνείς έδωσαν για μια ακόμη φορά απαντήσεις σε αμφισβητίες (φιλάθλους και προπονητές) του ποδοσφαιρικού τους ταλέντου. Δυστυχώς όμως, το ταλέντο και οι εμφανίσεις δεν αρκούν. Χρειάζεται συγκέντρωση, καθαρό μυαλό, αυτοπεποίθηση. Αυτά είναι που λείπουν.

Μετά τη νίκη των Ρώσων στη Σκοτία ελπίδες για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί απευθείας στο EURO 2020, ουσιαστικά δεν υπάρχουν, καθώς η Ρωσία έχει 12β και παίζει μέσα με το Καζακστάν – η Εθνική φιλοξενείται από το Σαν Μαρίνο. Θα ακολουθήσουν αγώνες με Καζακστάν (εκτός) και Ρωσία τον Οκτώβριο και Σκοτία και Βέλγιο (εκτός) το Νοέμβριο.

Στα προκριματικά μετέχουν 55 ομάδες και οι 20 προκρίνονται. Από τις υπόλοιπες 35, οι 16 θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, συμμετέχοντας σε play off ανάλογα της κατάταξής τους στο Nations League (4 από κάθε κατηγορία). Η Κύπρος ήταν 12η στη γ’ κατηγορία και υποβιβάστηκε.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)