Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ελεύθερος πλέον ο Πλατινί, σχεδιάζει το μέλλον του στο ποδόσφαιρο

Μάνος Σταραμόπουλος, Μάνος Σταραμόπουλος   09/10/2019 11:57
Ελεύθερος πλέον ο Πλατινί, σχεδιάζει το μέλλον του στο ποδόσφαιρο

Ελεύθερος πλέον ο Πλατινί, σχεδιάζει το μέλλον του στο ποδόσφαιρο

Μάνος Σταραμόπουλος, Μάνος Σταραμόπουλος   09/10/2019 11:57

Αναμφισβήτητα η 8η Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη,  δεν θα είναι η πιο φημισμένη ημερομηνία στο μυαλό του Μισέλ Πλατινί. Ωστόσο σίγουρα δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ,  γιατί σηματοδοτεί το τέλος της αναστολής του μακρυά από το ποδόσφαιρο, που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε.

Ο άλλοτε Νο 10 της Γιουβέντους , της Σέντ Ετιέν πριν,  αλλά και της Νανσύ που ξεκίνησε την μεγάλη του σταδιοδρομία,  το 2015 , τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της Παγκόσμιας ομοσπονδίας που θεωρείτο και σούπερ φαβορί, αποπέμφθηκε από το ποδόσφαιρο για διαφθορά. Η  απόφαση μάλιστα  του Τριμελούς Διαιτητικού δικαστηρίου της Λωζάννης έλεγε χαρακτηριστικά:  «για οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο". Έτσι ο Πλατινί βρέθηκε εκτός νυμφώνος λόγω της παράτυπης όπως αποδείχθηκε μη οφειλόμενης  πληρωμής του από τον τότε πρόεδρο της ΦΙΦΑ, Σεπ Μπλάτερ το 2011 (!) για να του προσφέρει όπως υποστήριζε ο πρώτος, συμβουλές!

Ο Πλατινί αναγκάσθηκε λοιπόν να πάρει μία προ-συνταξιοδότηση,  δίχως ποτέ του να βγάλει από το μυαλό του το ποδόσφαιρο. Θα επανέλθει σ αυτό , γιατί το αγαπά και το θεωρώ σχεδόν σίγουρο. Τώρα σε πιο πόστο και τι ακριβώς, ας κάνουμε λίγο υπομονή ακόμη. Άλλωστε και ο ίδιος ο Μισέλ όταν ρωτήθηκε από το φημισμένο αμερικανικό πρακτορείο Ειδήσεων   «Associated Press» για τις επόμενες κινήσεις του στον χώρο του ποδοσφαίρου, απάντησε:

 «Έχω κάποιες ιδέες, αλλά είναι δύσκολο να απαντήσω αυτή την στιγμή σε κάτι τέτοιο. Έχω αρκετό χρόνο ακόμα αν αποφασίσω να θέσω υποψηφιότητα είτε για της εκλογές της FIFA ή της αντίστοιχες της UEFA».

Η ουσία είναι ότι ο Πλατινί είναι πλέον ελεύθερος  να επιστρέψει στο χώρο του ποδοσφαίρου . Μπορεί αρχικά να συνεργασθεί με την Γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ή ακόμη και να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της. Το όνομά του στην χώρα του είναι «Βαρύ» και αν θελήσει να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο στην γαλλική ομοσπονδία δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να τον αντιμετωπίσει, με επιτυχία.

Ο άλλοτε «ισχυρός άνδρας» του Ευρωπαικού ποδοσφαίρου είναι γεγονός ότι ήδη άρχισε να εκτοξεύει απειλές προς την Παγκόσμια ομοσπονδία και εν προκειμένω προς τον ίδιο της τον πρόεδρο, Τζιάνι Ινφαντίνο , τον οποίο είχε γενικό του γραμματέα στην ΟΥΕΦΑ. Έκτοτε βεβαίως το  τοπίο έχει αλλάξει πολύ. Ο πιστός του συνεργάτης , Τζιάνι Ινφαντίνο , κάθισε αυτός στην προεδρική πολυθρόνα και τώρα κάνει αυτός το κουμάντο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι σχέσεις των δύο ανδρών σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες…

Ο Πλατινί αναμφισβήτητα μπορεί να μην ήταν απολύτως σωστός στις ενέργειές του, αλλά δεν ήταν και εντελώς …νεκρός. Και φυσικά όταν μιλάει για το ποδόσφαιρο που σίγουρα έχει ωραίες ιδέες- όχι πάντα βεβαίως- καλό θα είναι να τον ακούει κανείς…

Μάνος Σταραμόπουλος

Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων

Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS

Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας