Η Ιταλία του Μαντσίνι κερδίζει ξανά την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου!

Όλα ταιριάζουν στα σχέδια του Ρομπέρτο Μαντσίνι και οι βαθμοί επίσης. Σίγουρα στα επόμενα παιχνίδια θα υπάρξει και καλύτερο και πιο ελκυστικό θέαμα, απ ότι απέναντι στην εθνική Ελλάδος (2-0) το βράδυ του Σαββάτου στο Ολύμπικο της Ρώμης. Γεγονός είναι όμως ότι ακόμη και δίχως να προσφέρει ιδιαίτερα σπουδαίο θέαμα η «Σκουάντρα Ατζούρα»που ειδικά για την περίσταση ήταν ντυμένη στα «πράσινα», μπόρεσε παρά την αντίσταση της ομάδας του παλιού σπουδαίου Ολλανδού ακραίου επιθετικού, Φαν΄τα Σιπ να υπερισχύσει με τέρματα του Ζορζίνιο με πέναλτι και του Μπερναρντέσκι.  Η Ιταλία δεν είχε καταφέρει ποτέ έως τώρα στα προκριματικά να δώσει 7 παιχνίδια και να επικρατήσει και στα 7.  Αυτή είναι η ιστορία, ενώ υπάρχουν και στοιχεία επίσης θετικά για την ομάδα του Μαντσίνι.

Η εθνική Ιταλίας μπορεί να κλείσει ένα ολόκληρο έτος έχοντας  μόνο νίκες. Αυτό έχει συμβεί για πρώτη φορά από το 1946.  Ο Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι πέτυχε την πλήρη  αναγέννηση της ομάδας στο παιχνίδι της, κι όχι στο  αποτέλεσμα, αλλά κι αυτό απέναντι στην Ελλάδα το πέτυχε.  Έτσι οι Ιταλοί μπορούν να πανηγυρίσουν καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε προέρχονται από δύο  Παγκόσμια Κύπελλα όπου απέτυχαν παταγωδώς . Στο ένα μάλιστα από αυτά, της Ρωσίας δεν κατάφεραν να δώσουν ούτε το παρόν. Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι η ομάδα προέρχεται από  βαθιά τραύματα και χρειάζεται την απαραίτητη  ιατρική των αριθμών για να θεραπευθεί.  Εναντίον της Ελλάδος είναι αλήθεια ότι για 55’ μπορεί να είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά μόνο μία φορά μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη με τον Ιμόμπιλε , γεγονός που έκανε τον κόσμο στις εξέδρες να αρχίσει να θυμάται το θλιβερό παιχνίδι κατά της Σουηδίας πριν από 23 μήνες. Ευτυχώς όμως για τον Μαντσίνι και τους ποδοσφαιριστές του,  το φανάρι άναψε …πράσινο αυτή τη φορά,   όπως και οι περίεργες φανέλλες των παικτών.  

Αυτό που έκανε ο Μαντσίνι λοιπόν έως τώρα με την εθνική Ιταλίας,  σίγουρα αποτελεί ένα  μικρό αριστούργημα, για την ταχύτητα δράσης και την ποιότητα του έργου που έχει παρουσιάσει . Έχει θέσει την αμυντική  παράδοση ως θεμέλιο (μόνο τρία γκολ έχει δεχθεί έως τώρα,  ακόμη και χωρίς το τοτέμ τον Κελίνι ) και έχει δημιουργήσει ι ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό παιχνίδι ,  που αποτελείται από θάρρος,  ντρίμπλα, κατοχή της μπάλας  και προσωπικότητα.

Έχει επιστρέψει στους ποδοσφαιριστές την  αυτοεκτίμηση και την  χαρά του παιχνιδιού και στους οπαδούς την υπερηφάνειά τους.  Αλλά ο Μαντσίνι ή “Μάντσιο” για τους φίλους Ιταλούς ,  είναι ο πρώτος που γνωρίζει ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να  η ομάδα να είναι ακόμη καλύτερη και για να γίνει αυτό θα πρέπει από τώρα κιόλας να γίνει πιο ανταγωνιστική... 
 
Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)