Πάουλο Ντιμπάλα, ο άνθρωπος που «έβαλε φωτιά» στους παγωμένους Ρώσους της Λοκομοτίβ Μόσχας

Ο Μαουρίτσιο Σάρι σηκώνει τις γροθιές του στον ουρανό, οι ποδοσφαιριστές και οι συνεργάτες του αγκαλιάζουν τον Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος είναι ο Ήρωας της ημέρας ή καλύτερα της νύχτας, που θέλουν να αγγίξουν, να αγκαλιάσουν άπαντες. Ετσι ξεκινά μία κοσμική πομπή κι ενώ λίγο νωρίτερα ο διαιτητής,  Τάσος Σιδηρόπουλος (με βοηθούς τους Πολυχρόνη Κωστάρα, Λάζαρο Δημητριάδη και 4ο τον Γιάννη Παπαδόπουλο) έχει σφυρίξει τη λήξη που βρίσκει νικήτρια την Γιουβέντους με 2-1 επί της Λοκομοτίβ Μόσχας στο «Αλιάνζ Αρένα» του Τορίνο.

Ο Τζίτζι Μπουφόν ήταν  ο πρώτος που τον αγκάλιασε  όταν ο Αργεντινός πήγε να καθίσει στον πάγκο (δεν ήταν και ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την αντικατάσταση, αλλά σε ένα τέτοιο βράδυ όλα πάνε στο …χιόνι ). Οι  άλλοι πήγαν να τον αναζητήσουν μετά το τελευταίο  σφύριγμα: μασέρ,  γιατρούς, γυμναστές , ένας μάλιστα από αυτούς  του δίνει ένα χαστουκάκι  στο μάγουλο, και του  ψιθυρίζει: «το ένιωσα».

 Ο Πάουλο το  ένιωσε επίσης, καθώς έπαιξε πολύ καλά και έπεισε τον Μαουρίτσιο Σάρι να τον χρησιμοποιήσει.  Ένιωσε επίσης ότι θα σήμαινε και πάνω από όλα ονειρευόταν για αυτό για μήνες. Καθώς  μετά το γκολ εναντίον της Ίντερ, ήθελε μια ιδιαίτερη βραδιά μέσα στο «σπίτι του»,  όπου αισθάνεται αγαπημένος αλλά  και χαϊδεμένος. Η σωστή επιλογή για τον Ντιμπάλα παρέμεινε για τη βραδυά αυτή, Επειδή  ήξερε ότι ο χρόνος θα του αποδείξει πιο είναι το  σωστό. Στις αρχές  Αυγούστου, όταν  έμενε μόνος στο  διαμέρισμά του επειδή βρισκόταν στο επίκεντρο μιας διαπραγμάτευσης εξαγοράς του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκέφτηκε και σκεφτόταν τα συναισθήματα που του έδωσαν μόνο το λευκό και το μαύρο. Είπε στους φίλους του εκείνες τις περίπλοκες  ημέρες:

"Θέλω να κερδίσω με τη Γιουβέντους, θέλω να μείνω εδώ".

Η επιστροφή του Ντυμπαλίκ λοιπόν όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί της Γιουβέντους αλλά και ο Τύπος της Ιταλίας έφτασε.  Ο πρωταθλητής βγαίνει τις στιγμές που μετράνε και αναγνωρίζουν άπαντες. Η Λοκομοτίβ δεν είναι καμία εύκολη ομάδα. Κάθε άλλο μάλιστα . Ειδικά μετά το γκολ που πέτυχε ο Μίραντσουκ δίνοντας το προβάδισμα στην φιλοξενούμενη , το τοπίο ξαφνικά έγινε  θολό για την «Γηραιά κυρία». Μία νέα απώλεια στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης  θα σήμαινε να βρεθεί στην 3η θέση του γκρουπ και μετά θα έπρεπε να παίξει τα πάντα στην κρύα Μόσχα , στο προσε΄χες της παιχνίδι.  Ο Πάολο όμως είχε την υπομονή να περιμένει και να κτυπήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο : Βρήκε μία  ρωγμή στο ρωσικό τείχος για να επιστρέψει στο να είναι ο «Ντυμπαλίκ» , ο μονομάχος με τη μάσκα!!!

 Η χαρά μέσα του εξερράγη μετά από το δεύτερο γκολ που έδινε προβάδισμα στην ομάδα του : Εφυγε γρήγορα και με δυνατό συρτό σου έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα γράφοντας το 2-1 υπερ της Γιουβέντους που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, γεμίζοντας χαρά συμπαίκτες, τεχνική ηγεσία και φυσικά τους πολυπληθείς φιλάθλους που είχαν σηκωθεί όρθιοι από την μεγάλη τους αγωνία που μεταφράσθηκε σε χαμόγελα.

Ο Ντιμπάλα είχε φωνάξει : "Πάμε" λίγο νωρίτερα  και σύντομα ήρθε και το δεύτερο τέρμα του δείχνοντας την μεγαλοφυία του.  Το πρώτο του γκολ ήταν ένα δυνατό , εκπληκτικό σουτ μετά από μια τέλεια,  οριζόντια κίνηση και έλεγχο στην κατεύθυνση της μπάλας. Η δεύτερη μια μη τετριμμένη κίνηση μέσα στην μικρή περιοχή, και μία γρήγορη ενέργεια ώστε να μην προλάβει να αντιδράσει η αντίπαλη άμυνα.  Ο Πάουλο με τα δύο προσωπικά του τέρματα είναι ξανά ο «Βασιλιάς» όπως και στον Άρχοντα  των Δαχτυλιδιών, ένα από τα αγαπημένα του βιβλία. Είναι πλέον πιο ώριμος, με μεγαλύτερη επίγνωση. Πιο ικανός πλέον να χειριστεί τον ανταγωνισμό. Νιώθει την εμπιστοσύνη του Σάρρι και ξέρει ότι δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν.

 "Χρειαζόμουν πραγματικά αυτά τα γκολ»  θα πει λίγη ώρα μετά.

Η επίθεση της Γιουβέντους με τον Κριστιάνο και τον Ιγκουαίν δείχνει πως μπορεί να έχει και τον μικρό αλλά θαυματουργό, Πάουλο Ντιμπάλα δίπλα της. Η Ιταλική ομάδα έχει όλα τα φόντα για να φτάσει ψηλά, πολύ ψηλά. Φυσικά πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει για να γίνει ακόμη πιο ισχυρή. Ο Ντιμπάλα έδειξε πως μπορεί να την ενισχύσει στην δύσκολη προσπάθειά της να διατηρήσει τα πρωτεία στην Ιταλία αλλά και να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη…
 
Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)