Ο Μέσι μιλά για το Ροναλντίνιο που του λείπει, τον φίλο του Σουάρες, το VAR και τις αποτυχίες

Ο Λιονέλ Μέσι είναι αλήθεια δεν μιλάει και πολύ. Μπορεί φυσικά να ….μιλάει αρκετά στο γήπεδο με τις περίτεχνες ενέργειές του και τα εκπληκτικά γκολ που σημειώνει. Τώρα βεβαίως είναι ξανά ανάμεσα στους διεκδικητές της «Χρυσής Μπάλας», του πλέον αριστοκρατικού και κορυφαίου βραβείου του κόσμου σε ατομικό επίπεδο. Ο Μέσι σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό TYC  μιλά και ασχολείται με διάφορα πράγματα. Εξηγεί ότι θα ήθελε να να πάει στην πατρίδα του για να αγωνισθεί στη Νιουέλς Όλντ Μπόις , αλλά για οικογενειακούς λόγους δεν μπορεί. Τα τρία παιδιά και η σύζυγός του, νοιώθουν άνετα στην Βαρκελώνη και δεν επιθυμούν να γυρίσουν πίσω. Ο Τιάγκο μάλιστα ο μεγαλύτερος  γυιός του δεν μπορεί να μείνει περισσότερο από ένα μήνα στην πατρίδα του.
 

Ο άσος της Μπαρσελόνα αναφέρθηκε και στο VΑΡ που έχει μπει για τα καλά πλέον στην ζωή μας: «Μου αρέσει, αλλά δεν χρησιμοποιείται ακόμη καλά. Έπρεπε να αφαιρέσει τις αμφιβολίες, αλλά τελικά οι διαιτητές αποφασίζουν πάντα, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει πραγματικά στο γήπεδο».

Ο Μέσι αναφέρθηκε και  ποιοι συμπαίκτες του τον βοήθησαν στην αρχή της σταδιοδρομίας του: “ Ο Ροναλντίνιο με βοήθησε πολύ, όταν ήμουν 16 ή 17 ετών και μπήκα στα αποδυτήρια. Τότε με βοήθησε αρκετά να προσαρμοσθώ. Θα ήθελα να αγωνισθώ περισσότερα χρόνια δίπλα του γιατί με έκανε να αισθάνομαι άνετα..»

Τώρα έχει συμπαίκτη τον Ουρουγουανό, Σουάρες για τον οποίο λέει:” Είμαστε μαζί με τον Σουάρες εδώ και 5 χρόνια. Έχουμε παιδιά που είναι της ίδιας ηλικίας και καθημερινά η σχέση μας έρχεται όλο και πιο κοντά».
Πάντα για τον Ρονάλντο νοιώθει σεβασμό και θαυμασμό. «Είναι ένα φαινόμενο. Ένας πλήρης επιθετικός..»

Ο Λιονέλ θα ήθελε κάποια στιγμή να γυρίσει στην πατρίδα του αλλά, η οικογένειά του νοιώθει πολύ ωραία στην Βαρκελώνη και δεν βλέπει τον λόγο αν και θέλει να γυρίσει στην Αργεντινή για να παίξει στην Νιούελς Ολντ Μπόις.

Ο Μέσι δε νοιώθε τύψεις που δεν έχει καταφέρει έως τώρα να κατακτήσει με την Αργεντινή ένα παγκόσμιο κύπελλο. Εχει φτάσει αρκετές φορές στον τελικό αλλά δεν μπόρεσε να φύγει με το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο ίδιος δεν νοιώθει  καμία απογοήτευση. Αν και η αποτυχία να κερδίσει ένα διεθνές τρόπαιο, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα του επιτρέψει, στη φαντασία των συμπατριωτών του , να είναι δίπλα στο "D10s" (Ντιέγκο Μαραντόνα) . Αντ 'αυτού, είναι ικανοποιημένος με το τι έχει κρατήσει ο Θεός γι' αυτόν, όχι αυτό της μπάλας αλλά κάποιος πολύ πιο σημαντικός από τον Ντιέγκο.

 "Θα ήθελα να είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά δεν νομίζω ότι θα άλλαζα τίποτα στην καριέρα μου για να γίνω ένας από αυτούς . Αυτό που  με άγγιξε, προφανώς ήταν το πεπρωμένο μου. Αυτό μου έδωσε ο Θεός. Όταν άρχισα, δεν ονειρευόμουν τίποτα που θα συνέβαινε αργότερα, ήταν πολύ μεγαλύτερο από όσο θα μπορούσα να φανταστώ ».

O Λιονέλ Μέσι λέει τα πράγματα με το όνομά τους και κανείς δεν μπορεί να του πει το παραμικρό. Έξι φορές αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει κανείς…
 
Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)