Ο Ουνάι Έμερι αρχίζει και νοιώθει άβολα

Ο Ουνάι Έμερι αρχίζει και νοιώθει άβολα καθώς  «κατηγορείται»  ότι …κατέστρεψε  την κληρονομιά και εξόντωσε  το DNA της Άρσεναλ που άφησε ο Βενγκέρ!.
 
 Οι ημέρες που διάγει ο Ουνάι Έμερι στην Άρσεναλ σίγουρα δεν είναι και οι καλύτερές του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους προς το αφεντικού των κανονιέρηδων, - ανάμεσά τους και ο γάλλος, Εμμανουέλ Πετί- ότι έχει μετατρέψει την ομάδα- κόσμημα της Πρέμιερ Λιγκ,  σε μία βαρετή και ανούσια ,  η οποία δεν τρομάζει κανέναν πλέον.

Η αγγλική ομάδα δείχνει τουλάχιστον έως τώρα,  πως κάτι έχει αφαιρέσει πλέον από το DNA που της είχε προσθέσει ο Αρσέν Βενγκέρ. Δεν υπάρχει συνεχές κυνήγι της μπάλας. Οι συνδυασμοί είναι ένας ή δύο. Οι διεισδύσεις ποδοσφαιριστών στην αντίπαλη περιοχή έχουν ελαχιστοποιηθεί.  Πριν μερικά χρόνια οι αντίπαλοι το σκεφτόντουσαν καλά όταν είχαν να αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ και τώρα είναι η χαρά τους. Δεν την φοβούνται αλλά ούτε και την υπολογίζουν. Κάτι παρόμοιο όμως συμβαίνει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της. Η πρόσφατη απρεπής συμπεριφορά του αρχηγού της, Ελβετού Τζάκα δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα στην διοίκηση,  αλλά και στον προπονητή της, Έμερι.

Τώρα μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός είναι έτοιμος να βγάλει από τον «πάγο» τον Γερμανό, Μεσούτ Εζίλ και να τον επαναφέρει στην δράση. Η  κατάσταση έχει γίνει τόσο απογοητευτική που σχεδόν κανείς δεν βλέπει κάτι θετικό για το προσεχές μέλλον.

Η επιστροφή του Εζίλ ο οποίος μόλις 142’ έχει αγωνισθεί την εφετινή σαιζόν, ίσως  μπορέσει να δώσει μία διαφορετική νότα. Ο Εζίλ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ,  κερδίζοντας το ποσό των 400.000 ευρώ την εβδομάδα (!). Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ο Εμερι είχε συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης που του ζητούσαν να κρατήσει στην ομάδα τον αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό και να μην προχωρήσει στην μη ανανέωση του συμβολαίου του. Άπαντες ή τουλάχιστον οι πιο πολλοί στο «Εμιρέιτς» έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Γερμανός άσος παρά την κλάση του, είναι τεμπέλης και εριστικός και δημιουργεί προβλήματα άνευ λόγου και αιτίας.

Ο Μεσούτ Εζίλ πάντως ζήτησε ενότητα στην Άρσεναλ μετά την κακή συμπεριφορά του Γκράνιτ Τζάκα, ο οποίος όταν κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια,  στο 2-2 κατά της Κρύσταλ Πάλας. Φώναξε  αργά και δυνατά στους οπαδούς της ομάδας του  "f *** off"  πριν αντικατασταθεί από τον νεαρό Μπουκαγιό Σακά.

Το περιστατικό έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στον παίκτη (κάτι που είναι  αναμενόμενο) αλλά και στον ίδιο τον Εμερι ο οποίος έχει κάνει  εκτεταμένες προσκλήσεις για τον Τζάκα προκειμένου να ηρεμήσει και να αλλάξει την συμπεριφορά του.
Ένας από αυτούς που δεν συμπαθούν και πολύ τον Έμερι είναι αναμφισβήτητα και ο  49χρονος , Πετί, νικητής του Παγκοσμίου κυπέλλου το 1998 με την εθνική Γαλλίας, ο οποίος  λέει χαρακτηριστικά :

 "Από τότε που ήρθε ο Έμερι, , δεν έχω καμία ευχαρίστηση να παρακολουθώ την Άρσεναλ. Μερικές φορές είναι πολύ βαρετή.» Και προσθέτει ο πρώην χαφ που κατέκτησε ντάμπλ με τους «κανονιέρηδες» 1998 : «Είναι σαν να σκότωσαν την κληρονομιά της Άρσεναλ όταν έφυγε ο Αρσέν Βενγκέρ» .

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, ο προπονητής των «κανονιέρηδων» είχε ισχυρισθεί ότι  υπήρξε μια συμφωνημένη στρατηγική με τα ανώτερα στελέχη του συλλόγου να κρατήσουν τον  πιο καλοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του συλλόγου στο περιθώριο.
Βεβαίως στη συνέχεια ο Έμερι  είπε: "Η δουλειά μου είναι να βελτιώσω τον τρόπο που παίζουμε και να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Έχουμε ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, αλλά όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη στιγμή και αντιμετωπίζουμε έντονη κριτική, πρέπει να είμαστε ισχυροί και να μάθουμε πώς να παίζουμε κάτω υπό αυτές τις πιέσεις…»

Σίγουρα ο χρόνος δεν είναι αρκετός για τον Ουνάι Έμερι και την Άρσεναλ και σύντομα θα δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία και των δύο…Μαζί ή χωριστά…
 
Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)