Η απάντηση του Μπεργκ στους επικριτές και η ταυτότητα που περνά στους παίκτες

Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, βρίσκει το τέλος της 10ης αγωνιστικής την Ομόνοια, με την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο αιώνιο ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Με άνετη - όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι - νίκη και πειστική εμφάνιση, το τριφύλλι κρατά τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Ένωση και κοιτάζει ήδη το επόμενο ματς, στο οποίο θέλει να ξορκίσει το φάντασμα κόντρα στους γαλαζοκίτρινους.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που βιάστηκαν να... σταυρώσουν τον Νορβηγό κόουτς μετά τις διαδοχικές απώλειες βαθμών κόντρα σε Πάφο FC, Ανόρθωση και Ολυμπιακό, λέγοντας μάλιστα ότι η ομάδα του θα πάρει καθοδική πορεία στις επόμενες αγωνιστικές. 

Όπως αποδείχθηκε, η πρόβλεψή τους ήταν εκτός πραγματικότητας. Ο Μπεργκ και δη η Ομόνοια, έδωσε πληρωμένη απάντηση με τρία νικηφόρα αποτελέσματα και με ενδεχόμενη νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ θα βροντοφωνάξει ότι «φέτος θα είναι αλλιώς», όπως άλλωστε συνηθίζουν να λένε οι φίλοι της. 

Οι πράσινοι έμαθαν πλέον να κοιτάζουν κάθε αγώνα ξεχωριστά. Μπορεί να μην βγήκε 100% σε κάθε παιχνίδι η τακτική στον Μπεργκ, ωστόσο ο Νορβηγός δείχνει μετά από κάθε ματς ότι έχει τον δικό του τρόπο προσέγγισης.

Η μουρμούρα για τις αλλαγές φαίνεται πως πάει να καταριφθεί από νωρίς, αφού η λευκωσιάτικη ομάδα βγάζει ένα διαφορετικό - καθ' όλα βελτιωμένο - πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Ο 50χρονος τεχνικός προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία στους παίκτες του, με το τριφύλλι να βγάζει αυτοματισμούς, να επιτίθεται ορθόδοξα και να παίζει ανά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο.

Μέσα από τους λίγους μήνες παρουσίας του στην ομάδα, ο Μπεργκ έχει καταφέρει να σπάσει την κατάρα των εκτός έδρας αγώνων, έχοντας την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή των τελευταίων χρόνων.

Στο δικό μου το μυαλό, δεν νομίζω ότι υπάρχει φίλαθλος της Ομόνοιας που αν τον ρωτούσες πριν την έναρξη του φετινού μαραθωνίου, αν είναι ευχαριστημένος με 21 βαθμούς σε δέκα αγώνες, θα σου έλεγε «όχι».

Ακόμη κι αν η ομάδα δεν φτάσει στη νίκη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, με τις εμφανίσεις της μέχρι στιγμής, αφήνει πολύ θετικές εντυπώσεις και ήδη η δουλειά του Νορβηγού προπονητή τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι έπιασε τόπο. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)