Συνεχίζει στο «τιμόνι» της Μπάγερν ο Φλίκ , πλησιάζει ο Λιρόι Σανέ

Ο Χάνς Φλίκ θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της  Μπάγερν Μονάχου για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου και δεν αποκλείεται, ανάλογα τα αποτελέσματά του να συνεχίσει κι έπειτα…Η διοίκηση του βαυαρικού συλλόγου ο οποίος είναι στην 3η θέση έχοντας 33 βαθμούς και προσπαθεί να φτάσει την Λειψία στην κορυφή (έχει 37) με επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο Φλίκ θα  παραμείνει επικεφαλής της ομάδας  τουλάχιστον έως  το τέλος της σεζόν.

Την Κυριακή (22/12), ο διευθύνων σύμβουλος και «ισχυρός ανήρ» του συλλόγου, Κάρλ- Χάιντς Ρουμενίγκε μαζί με τον τεχνικό διευθυντή και μέλος του διοικητικού συμβουλίου,Χασάν Σαλιχάμιντζιτς συναντήθηκαν με τον Φλίκ και του είπαν για την απόφαση της διοίκησης και πως συνεχίζουν όλοι ενωμένοι.

Η Μπάγερν είναι ευχαριστημένη από την έως τώρα δουλειά του Φλίκ, τόσο από την ποιότητα του παιχνιδιού που παρουσιάζει όσο και από τα αποτελέσματα που έχει φέρει έως τώρα.

Η Μπάγερν κάτω από τις οδηγίες του Φλίκ έχει επικρατήσει στα 8 από τα 10 παιχνίδια σε κάθε διοργάνωση. Αντιθέτως μόνο δύο φορές γνώρισε την ήττα, κι αυτή για την Μπουντεσλίγκα: Πρώτα με 2-1 από την Γκλάντμπαχ κι έπειτα με το ίδιο σκορ (2-1) από την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Παράλληλα στο Champions League, κατέλαβε την 1η θέση στον όμιλό της σημειώνοντας 6 νίκες σε αντίστοιχα παιχνίδια, κάτι που το πετυχαίνει για πρώτη φορά γερμανική ομάδα.

Ο Φλίκ  θέλει "όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους"
Έτσι είναι γεγονός ότι η ομάδα με τον Φλίκ στο «τιμόνι της» έχει  δημιουργήσει και παρουσιάσει μια καλή θέση εκκίνησης για το δεύτερο μισό της περιόδου, που προβλέπεται και εξαιρετικά πιο δύσκολο. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι ο  Φλικ δουλεύει στην Μπάγερν με τρόπο που κάπως  θυμίζει  εκείνον του Γιούπ Χάινκες και ιδιαιτέρως την τελευταία του θητεία την σαιζόν  2017/2018. Την εποχή εκείνη ο Χάυνκες ανέλαβε τους «κόκκινους» αντικαθιστώντας τον Ιταλό, Κάρλο  Αντσελότι, ο οποίος είχε... χάσει τα αποδυτήρια και με τις τακτικές του επιλογές είχε προκαλέσει και κάποια διχόνοια μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Με το που ανέλαβε όμως ο Χάυνκες , η κορυφαία ομάδα της χώρας της, βρήκε το χαμένο της DNA και η σαιζόν ολοκληρώθηκε κατακτώντας το νταμπλ στη Γερμανία, ενώ έφθασε και μέχρι τα ημιτελικά του Champions League.

Έτσι και τώρα με τον Φλίκ παρουσιάζεται εντελώς ανανεωμένη. Στην φάση  των  «16»  του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν θα συναντήσει την Τσέλσι (25.02./18.03.)  ,ενώ νωρίτερα για το κύπελλο Γερμανίας, επίσης φάση των «16» καλείται να υποδεχθεί στο Μόναχο την Χόφενχαιμ (05.02).
                                          

Πλησιάζει ο Σανέ
Η διοίκηση εν τω μεταξύ ετοιμάζεται τον Ιανουάριο να του πάρει τον διεθνή αριστερό ακραίο επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτυ, Λιρόι Σανέ. Ο ποδοσφαιριστής είχε ήδη συμφωνήσει σε όλα με τους Βαυαρούς από το καλοκαίρι, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός ματαίωσε προσωρινά την μετακίνησή του στους «ερυθρόλευκους» του  Μονάχου. Τώρα όμως που επέστρεψε στις προπονήσεις οι επαφές των δύο συλλόγων άρχισαν ξανά.

Παράλληλα η Μπάγερν αν και επισήμως δεν μιλά, όλα δείχνουν πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον ταλαντούχο, 23χρονο τερματοφύλακα της Σάλκε, Αλεξάντερ Νίμπελ και από το καλοκαίρι θα ενταχθεί στο δυναμικό της. Ο Νίμπελ παρά τις πιέσεις και καλές προτάσεις της ομάδας του Γκελζενκίρχεν για ανανέωση του συμβολαίου του, έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες γι αυτό και θα κατηφορίσει προς το ωραίο Μόναχο.

Ο Φλίκ να θυμίσουμε ανέλαβε την Μπάγερν Μονάχου στις  4 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά την απομάκρυνση από την τεχνική ηγεσία του Νίκο Κόβατς . Αρχικά οι μέτοχοι της Μπάγερν στην  ετήσια γενική συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε  στα μέσα Νοεμβρίου, είχαν ανακοινώσει ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τον Φλίκ έως τη διακοπή του χειμώνα. Ωστόσο τα καλά αποτελέσματα που έφερε σε συνδυασμό με τις ωραίες της εμφανίσεις, οδήγησαν την διοίκηση να δώσει νέα παράταση στην συνεργασία τους…
 
Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)