Αντίο Μίστερ Σιμόν, αυτή η Κύπρος δεν θα αλλάξει ποτέ...

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από τον πάγκο της Εθνικής Κύπρου, ο Ραν Μπεν Σιμόν, ο οποίος έπειτα από 2,5 χρόνια έλυσε και επίσημα τη συνεργασία του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στα γραφεία της ΚΟΠ. Ο Ισραηλινός προπονητής, αφού πραγματοποίησε συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας, Γιώργο Κούμα, και πήρε τα αναμνηστικά του δώρα, σε διάσκεψη Τύπου στη συνέχεια, ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε την ίδια ώρα την Εθνική. 

Μπορεί ο 49χρονος τεχνικός να νιώθει αδικημένος γι' αυτή την απόφαση της Ομοσπονδίας για τη λύση της συνεργασίας και την απομάκρυνσή του, αλλά ο ίδιος επέλεξε τον ορθό και... κύριο δρόμο της αποχώρησης, φεύγοντας με ψηλά το κεφάλι και περήφανος για τη θητεία του στην Εθνική. Χωρίς να... πυροβολήσει τον οποιονδήποτε, μίλησε για τη στυγνή πραγματικότητα που βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα και για την αξία των ποδοσφαιριστών που την αποτελούν.  

«Ως Κύπρος δεν είμαστε έτοιμοι για αποτελέσματα. Είμαι περήφανος για τη θητεία μου στην Εθνική. Για τους συνεργάτες μου που είχα. Είναι δύσκολος ο χωρισμός. Όταν ήρθα μου έλεγαν όλοι για την αξία των παικτών, όμως εγώ συνάντησα παιδιά που δούλευαν σκληρά. Χάρηκα γιατί αυτά τα 2,5 χρόνια δούλευα πραγματικά με επαγγελματίες». Ήταν μερικά από τα λόγια του Ραν Μπεν Σιμόν στην αποχαιρετιστήριά του ομιλία.

Αναντίρρητα, αυτό που εδώ και χρόνια ταλανίζει την Εθνική είναι όντως το DNA του νικητή, κάτι το οποίο επεσήμανε και ο ίδιος ο Ισραηλινός τεχνικός. Ως εκ τούτου, αυτό το φαινόμενο, δεν βγήκε στην επιφάνεια με την παρουσία του Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο, αλλά ήταν κάτι που διακρινόταν με πάση ευκολία εδώ και τόσα χρόνια, αφού πέρασε από χίλια μύρια κύματα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με σκληρές και απανωτές ήττες.

Η αλλαγή του προπονητή και η διαδοχή του το πιθανότερο σενάριο με τον Βέλγο τεχνικό, Γιόχαν Βάλεμ, αναμένεται από τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας, πως θα φέρει άλλο... αέρα στην ομάδα και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ανακάμψει. 

Μια νέα αρχή ωστόσο, σηματοδοτεί την ίδια ώρα και τα νέα δεδομένα στην Εθνική, που θα αρχίσει και πάλι από το μηδέν, σε μια προσπάθεια να ξανακτιστεί. Κάτι που έγινε και με τον Ισραηλινό στο τιμόνι της Εθνικής αλλά και παλαιότερα με τους Χριστάκη Χριστοφόρου, τον Πάμπο Χριστοδούλου, τον Νίκο Νιόπλια, τον Άγγελο Αναστασιάδη. 

Για το μέλλον της Εθνικής στην παρούσα φάση, δεν μπορεί πραγματικά να μιλήσει κανείς και να επιβεβαιώσει ότι θα είναι λαμπρό. Το παρελθόν ωστόσο, είναι εκεί και... φωνάζει. Και ανάμεσα σε αυτά που θα θυμόμαστε, είναι και τον Ραν Μπεν Σιμόν, ο οποίος προσπάθησε, πάλεψε και στο τέλος έφυγε με το χαμόγελο στα χείλη, αφού αυτός έζησε, έμαθε και ξέρει τι εστί Εθνική Κύπρου...

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)