Ντάνι Όλμο το νέο 10άρι της προσεχούς 10ετίας στην Ευρώπη

Πρώτα η Μπορούσια Ντόρτμουντ με μία αστραπιαία κίνηση, πήρε από την Αυστριακή, Ζάλτσμπουργκ με 20 εκ. ευρώ (τόση ήταν η ρήτρα του) τον πανύψηλο  Νορβηγό φορ, Ερλινγκ Χάαλαντ. Τώρα σειρά πήρε η επίσης αρκετά φιλόδοξη, Λειψία να κινηθεί άμεσα και να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της,  τον Ισπανό επιθετικό, Ντάνι  Όλμο.

Έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή ο οποίος σύμφωνα με τους παράγοντες της γερμανικής ομάδας μπορεί να εξελιχθεί στον ηγέτη της, που τόσο της λείπει. Ο Όλμο  έχει ήδη ιστορία στη Κροατία με την φανέλλα της  Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η απόκτησή του δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση για τους ανθρώπους της Λειψίας. Κατέβαλαν στην Κροατική ομάδα το ποσό των περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ (το οποίο μπορεί να επεκταθεί κατά άλλα 5 εκ. ευρώ,  από διάφορα μπόνους , καθώς και την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων ). Έτσι η μετεγγραφή αυτή,  είναι πλέον η  πιο ακριβή στην ιστορία της Ντιναμό, καθώς ξεπέρασε αρκετά μάλιστα,  αυτές των Πιάτσα  (23 εκ., στην Γιουβέντους 2016-17) και Λούκα Μόντριτς  (21 εκ. ευρώ στην Τότεναμ  2008-09).

Ο Ντάνι  Όλμο είχε  πολλές και σημαντικές προτάσεις ,   αλλά  αποφάσισε να μετακινηθεί και να συνεχίσει την σταδιοδρομία του στην Λειψία. Πιστεύει ότι εκεί θα δείξει όλα όσα έχει προσφέρει  έως τώρα στην Ντιναμό και το κυριότερο  θα μπορέσει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Γνωρίζει πως στην Γερμανική ομάδα προπονητής της είναι ο σχετικά νεαρός,  Νάγκελσμαν ένας από τους πλέον  ταλαντούχους ανθρώπους του τομέα του, οπότε θα μπορεί να συνεννοηθεί και πιο εύκολα. Έπειτα όπως η πρώην ομάδα του, έτσι και η Λειψία έχει προκριθεί στην φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα θα βρεί απέναντί του την αγγλική, Τότεναμ.

Ο Όλμο , ο οποίος έχει προσθέσει 8 γκολ και 7  ασίστ  αυτή τη σεζόν με την Ντιναμό  είχε αποφασίσει.  πως πρέπει να πάει σε υψηλότερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ο Ντάνι γεννήθηκε στην Τεράσα της Καταλωνίας.  Αρχικά εντάχθηκε στην ακαδημία νέων της Μπαρσελόνα σε ηλικία μόλις 9 ετών . Το καλοκαίρι του 2014 η Ντιναμό Ζάγκρεμπ με μία αιφνιδιαστική και εκπληκτική της  κίνηση, τον πήρε  στο Ζάγκρεμπ. Σύντομα ο νεαρός άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και στις  7 Φεβρουαρίου του  2015, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του  με την πρώτη ομάδα εναντίον της Λοκομοτίβα.  Στις 22 Αυγούστου 2016, ο Όλμο υπέγραψε νέο 4ετές  συμβόλαιο με το σύλλογο. Δύο χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 17 Δεκεμβρίου του  2018, αναδείχθηκε ο Καλύτερος Παίκτης της  «Πρβα Λίγκα». Και στις 3 Ιουνίου του  2019, αναδείχθηκε Καλύτερος Ποδοσφαιριστής , αλλά και ο  Καλύτερος Νέος Παίκτης της σεζόν 2018-19.  Λίγο νωρίτερα στις  18 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους (2019) πραγματοποίησε το  ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην εντυπωσιακή νίκη με 4-0 επί της Αταλάντα.,ενώ στις  22 Οκτωβρίου, στο 2-2 εναντίον της Σαχτάρ Ντονέτσκ  σημείωσε το πρώτο του τέρμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ο Όλμο διακρίνεται για την θαυμάσια τεχνική του κατάρτιση και την πολύ ωραία του ντρίμπλα, γεγονός που τον καθιστά και ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο όπως λένε στην Κροατία.

Στην έως τώρα καριέρα του έχει κατακτήσει 4  πρωταθλήματα, 3  Κύπελλα. . Ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εθνικής Ισπανίας – 21 στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα όπου σημείωσε 3 γκολ και συνέβαλε τα μέγιστα,  ώστε να κατακτήσει τον 5ο τίτλο της σε αυτή την  κατηγορία. Λογικό ήταν λοιπόν να κληθεί και στην Ανδρών και τον Νοέμβριο αγωνίσθηκε  εναντίον της Μάλτας (7-0) σημειώνοντας κι ένα γκολ.  Τώρα ένας νέος «κόκκινος ταύρος» ενώνεται με το κοπάδι της  Λειψίας…
 

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)