Το ψάρι έξω από το νερό και ΑΠΟΕΛ όπως… Παντελάκης

Χωρίς βαθμό στην τσέπη του έφυγε από τη Λάρνακα ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στην ΑΕΚ. Οι γαλαζοκίτρινοι για άλλο ένα ντέρμπι δεν μπόρεσαν να ξεδιπλώσουν την ποιότητα που διαθέτουν στο γήπεδο και παρέμειναν στο -5 από την πρωτοπόρο Ανόρθωση.

Προτού πατήσουν το πόδι τους οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, λίγο πριν της 19:00 στην Αρένα για να αρχίσει ο αγώνας, είχε ήδη φθάσει στα αυτιά τους το στραβοπάτημα της Ανόρθωσης κόντρα στον Ολυμπιακό. Κάτι που πέρασε από το ένα και βγήκε από το άλλο, όπως φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου της Λευκωσίας, πέταξαν άλλη μια ευκαιρία, για να μειώσουν τη διαφορά τους προς την κορυφή και να επιστρέψουν δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Η εικόνα της ομάδας αλλά και η συμπεριφορά της στο γήπεδο, ήταν τραγική. Για άλλη μια φορά, ήταν μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Κάτι που αποδεικνύεται και από την παραδοχή του Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν, ο οποίος στις δηλώσεις του με το πέρας της αναμέτρησης ανέφερε πως η ομάδα του πραγματοποίησε την χειρότερη της εμφάνιση. 

Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως, δεν χάθηκε απλά ένα ντέρμπι, αλλά το πώς παρουσιάστηκε ο ΑΠΟΕΛ σε ακόμη ένα ντέρμπι. Είναι γεγονός, πως οι περσινοί πρωταθλητές απέχουν εδώ και πολύ καιρό από τον παλιό καλό τους εαυτό.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, σε άλλο ένα ντέρμπι δεν είχαν την ανάλογη απόδοση. Δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου την αντίπαλη εστία και είχαν για άλλη μια φορά πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

Ένα κομμάτι που ο φετινός ΑΠΟΕΛ νοσεί. Λείπουν οι αυτοματισμοί, τα τρεξίματα αλλά και ο ποδοσφαιριστής που θα δημιουργήσει παιχνίδι και θα τροφοδοτήσει του επιθετικούς της ομάδας. 

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι, μοιάζει με ψάρι έξω από το νερό. Εξακολουθεί να σκορπά την απογοήτευση με τις εμφανίσεις του, αδυνατώντας να κάνει τη διαφορά, παρά τις ευκαιρίες που έχει πάρει από τον Νορβηγό κόουτς.

Οι επιθετικοί των γαλαζοκιτρίνων, ψάχνονται. Για άλλο ένα παιχνίδι ο Πάβλοβιτς ήταν μέτριος, προς κακός. Ο Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν, έριξε στη μάχη τον Μερκή, δεύτερη αλλαγή, και απόσυρε τον Μακρή. Ένας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται είτε στα φτερά της επίθεσης, είτε στην κορυφή και βρέθηκε το δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Νορβηγός τεχνικός άφησε στον πάγκο τον Χαλένιους και πέρασε τον 35χρονο στόπερ ως δεύτερη αλλαγή, περιμένοντας από τον Κύπριο διεθνή να προωθηθεί και να σκοράρει για τον ΑΠΟΕΛ από στημένη φάση.

Ο Γέφτοβιτς, αγωνίστηκε για ένα 90’ και δεν είχε κάνει κάτι ουσιαστικό, ο Βιντιγκάλ έτρεξε προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε. Ο Γενσεν και ο Ματίτς προσπαθούσαν αλλά μάταια. Οι αμυντικοί των γαλαζοκιτρίνων στην επίτευξη του γκολ της ΑΕΚ, παρακολουθούσαν απλά  τον Χέφελ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο πλεχτό του Μπέλετς.

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι γαλαζοκίτρινοι τα τελευταία παιχνίδια, αναμφίβολα, παραπέμπει στην φράση «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου», μια φράση που χρησιμοποιείται όταν κάτι είναι ενοχλητικό και επαναλαμβάνεται.

Για πόσο ακόμη ο ΑΠΟΕΛ, θα παρατάσσεται αδύναμος, μέτριος και καθόλου παραγωγικός;

Ο χρόνος θα το δείξει, ωστόσο τα δεδομένα στον Αρχάγγελο μόνο θετικά δεν είναι. Καλείται να ανέβει ένα πρόγραμμα βουνό και να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή, προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)