Τα αντίποινα, η ανάρμοστη στάση και το... αυτογκόλ των διαιτητών

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρέθηκαν γι’ άλλη μια εβδομάδα οι αποφάσεις των διαιτητών, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της 19ης αγωνιστικής, αλλά και τα λάθη του Γιώργου Νικολάου στον εξ’ αναβολής αγώνα της Πάφος FC με τον Απόλλωνα.

Από το σφύριγμα της λήξης κιόλας, εκφράστηκαν έντονα παράπονα από τους ανθρώπους της λεμεσιανής ομάδας προς το πρόσωπο του Κύπριου ρέφερι.

Η κατάσταση με τους διαιτητές έχει φτάσει στο απροχώρητο, σε βαθμό που μετά από κάθε παιχνίδι ασχολούμαστε περισσότερο με τις αντιδράσεις προς το πρόσωπο του διαιτητή και των βοηθών του (σ.σ. γιατί ούτε εκείνοι είναι άμοιροι ευθυνών, αφού ο ρόλος τους είναι να ενημερώνουν τον ρέφερι γι’ αυτά που βλέπουν), παρά με τα αγωνιστικά δεδομένα.

Μια μερίδα του ποδοσφαιρικού κόσμου της Κύπρου, θεωρεί ότι έπρεπε να στηρίζεται η κυπριακή διαιτησία, και όχι να στήνεται στον τοίχο στα πρώτα κακά σφυρίγματα της σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, μέσα από τα χρόνια αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι διαιτητές που μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στη μεγάλη κατηγορία - εκεί όπου το σίδερο καίει - είναι απειροελάχιστοι.

Αποκορύφωμα της φετινής σεζόν, τα μαζεμένα τραγικά λάθη που καθόρισαν ουκ’ ολίγα αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που όλες οι ομάδες ανεξαρτήτως φωνάζουν για σφάλματα εις βάρος τους εδώ και μήνες.

Ως εκ τούτου, η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, από το οποίο η μοναδική λύση θα δοθεί με την κάθοδο των ξένων. Δεν είναι μόνο η προκατάληψη που έχει φουσκώσει επικίνδυνα τις φωνές των ομάδων, αλλά και η κακή απόδοση των ρέφερι.

Η προειδοποίηση του Γιώργου Κούμα, φαίνεται να μην ίδρωσε καν τα αυτιά των περισσότερων από τους διαιτητές, που αντί να προσπαθήσουν να βελτιωθούν και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, σφυρίζουν πολύ χειρότερα απ’ ό,τι πριν.

Η ειλημμένη απόφαση της ΚΟΠ για ξένους θα έπρεπε ν’ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Κύπριους ν’ αποδείξουν ότι δεν είναι «τελειωμένοι». Αντ’ αυτού, αρκετά από τα σφυρίγματά τους, μοιάζουν ως αντίποινα προς την ηγεσία της Ομοσπονδίας και του πρωταθλήματος.  

Μέχρι οι διαιτητές να γίνουν επαγγελματίες και να δουν το ποδόσφαιρο πιο σοβαρά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ζητήσεις από οποιονδήποτε φίλαθλο να τους εμπιστευτεί ξανά, ακόμη και τη νέα σεζόν.  

Όταν η Ομοσπονδία και η Πολιτεία πάρουν την απόφαση να δουν σοβαρά το θέμα της διαιτησίας και να τους μετατρέψουν σε επαγγελματίες με πλήρη απασχόληση, τότε θ' αρχίσουμε να κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...