Κρίσιμο το 44ο Κογκρέσο της ΟΥΕΦΑ που θα συζητήσει και για τον κορωνοϊό!

Η κατάσταση και στο χώρο του ποδοσφαίρου  σχετικά με την επιδημία του κοροναιού γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητική. Και τώρα τον λόγο έχει η Ευρωπαική Συνομοσπονδία ποδοσφαίρου η οποία μπορεί να μην έχει συμπεριλάβει στην επίσημη ατζέντα της , ενόψει του 44ου Κογκρέσου που θα πραγματοποιηθεί 2 και 3 Μαρτίου στο Άμστερνταμ, το σοβαρότατο αυτό θέμα, αλλά ειδικοί αναλυτές θεωρούν πως το επίμαχο θέμα θα βρεθεί στο επίκεντρο. Όχι όμως της επίσημης ατζέντας, αν και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα είναι ιδιαίτερα πιεστικοί…Εκεί βρίσκομαι ήδη και θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον όλα τα τεκταινόμενα…
 

Τα πράγματα στην Ευρώπη δεν εξελίσσονται ομαλά. Στην Ελβετία είχαμε αναβολές αγώνες όπως και στην Ιταλία ( Serie A) ενώ είχαμε και παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών όπως έγινε στο παιχνίδι του  Europa League (Ίντερ-  Λουντογκόρετς). Σαφώς το ημερολογιακό καλεντάρι υπάρχει κίνδυνος να αναπροσαρμοσθεί αν συνεχισθεί η άσχημη αυτή κατάσταση. Άλλωστε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο πρόσφατα το ξεκαθάρισε:

«Προέχει η ζωή των ανθρώπων» και το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να μετακινηθούν ημερολογιακά ορισμένα φιλικά παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα για τον Μάρτιο , αλλά και τα 4 παιχνίδια των πλέι-οφ για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαικού πρωταθλήματος.

Παρά την  αισιοδοξία των τελευταίων ημερών υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό θέμα, που πιστεύεται πως θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση της ΟΥΕΦΑ, στο Άμστερνταμ. Κι αυτό έχει να κάνει με το Ευρωπαικό πρωτάθλημα του 2020 που πλησιάζει όσο κι αν ακόμη έχουμε μπροστά μας 3.5  μήνες και σίγουρα πολλά μπορεί να βελτιωθούν. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη φορά θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις διαφορετικών χωρών και θα χρειασθεί να μελετηθεί με κάθε προσοχή και λεπτομέρεια. Γιατί άλλο είναι να γινόταν σε μία χώρα, άλλα τώρα σε 12. Είναι πολύ πιο δύσκολο να μπορέσει να ελεγχθεί.

Είναι άμεση ανάγκη λοιπόν στο Άμστερνταμ που θα δώσουν το παρόν τους οι πρόεδροι των 55 χωρών-μελών της ΟΥΕΦΑ να εκτιμήσουν όσο καλύτερα γίνεται την περίπτωση και να παρθούν γρήγορες και  κυρίως σωστές  αποφάσεις.

Η κατάσταση όπως είναι φυσικό,  δεν αφήνει κανέναν ήρεμο. Ο Εκτελεστικός διευθυντής της Νοτιοιρλανδικής  ομοσπονδίας, Πάτρικ Νέλσον είπε χαρακτηριστικά:

"Πρέπει να παίξουμε εναντίον της Ιταλίας στη Ρώμη. Αλλά  πρέπει πρώτα να σκεφτούμε την υγεία των ανθρώπων  και μετά τον  αθλητισμό". Η χώρα μας είναι η ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται περισσότερο από τον ιό, ο οποίος  όμως εξαπλώνεται παντού σαν πυρκαγιά…»

                                                                     Η Αυτού Μεγαλειότητα!!!

Για το αν θα γίνουν ή όχι πάντως τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με τον κ. Νέλσον τις αποφάσεις δεν θα της λάβουν οι επικεφαλής των ομοσπονδιών της Μεγάλης Βρεταννίας αλλά η Αυτού Μεγαλειότητα.

"Τα παιχνίδια παραμένουν στην ημερήσια διάταξη, αλλά είναι μια επιλογή που θα πάρει η κυβέρνηση". Εν ολίγοις, μια πολύ περίπλοκη στιγμή για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ...
 

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 

Δειτε Επισης

Η Ρωσία αναγνώρισε τα μέλη της FIFA που δωροδοκήθηκαν για το Μουντιάλ 2018
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεσαλώνει στη Μύκονο η πανέμορφη πρέσβειρα του Μουντιάλ της Ρωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: Έκλαιγαν στο «αντίο» της εθνικής Γαλλίας οι Ρωσίδες εργαζόμενες του ξενοδοχείου
Μουντιάλ 2018: Ισως το πιο συναρπαστικό της ιστορίας!
Οι ποινές στους εισβολείς στον τελικό του Μουντιάλ!
Ραμί: «Το βράδυ της νίκης με την Αργεντινή άρχισα να κυνηγάω τους συμπαίκτες μου με πυροσβεστήρα»
ΒΙΝΤΕΟ: ʼναψε καπνογόνο ο Μόντριτς!
ΒΙΝΤΕΟ: O εγγονός του Νίκου Αναστασιάδη πνίγεται στην αγκαλιά του Μπαπέ
ΒΙΝΤΕΟ: Τρολάρισμα Πογκμπά σε ʼγγλους με «It's coming home»
Από €400.000 θα πάρουν οι Γάλλοι διεθνείς (τα χαρίζει ο Μπαπέ)