Οι «σφήκες» του Νάιτζελ Πίρσον που «δάγκωσαν» την Λίβερπουλ

Πριν λίγο καιρό η Γουότφορντ του 57χρονου (πλέον) Νάιτζελ Πίρσον ο οποίος ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία , μόλις τον Δεκέμβριο βρισκόταν στην τελευταία θέση της Πρέμιερ Λιγκ κι όλοι είχαν αρχίσει να λένε πως δύσκολα θα γλυτώσει τον υποβιβασμό. Έλα όμως που οι «σφήκες» όπως είναι το προσωνύμιο της Γουότφορντ (ανήκει και ο Χοσέ Χολέμπας ο οποίος έπαιξε για ένα διάστημα στον Ολυμπιακό) είχαν διαφορετική άποψη. Έτσι η ομάδα του Ιταλού, Τζίνο Πότσο,που είναι το μεγάλο αφεντικό και ιδιοκτήτης της, μπόρεσε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την 20η θέση να ανέβει στην 17η και τώρα όλοι να αρχίσουν να πιστεύουν πως και πάλι μπορεί να καταφέρει όπως και άλλες χρονιές, να σώσει την παρτίδα και να την βλέπουμε και τη νέα σαιζόν στα μεγάλα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.
 

Η μεγάλη της νίκη το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο γήπεδό της, το Βικαρέιτζ Ρόυντ με 3-0 επί της πρωτοπόρου , και σούπερ φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, Λίβερπουλ , που έδωσε τέλος στο αήττητο των παικτών του Κλόπ, δείχνει να αλλάζει το σκηνικό. Η ήττα αυτή που γνώρισαν οι «κόκκινοι» είναι η πρώτη που γνωρίζει η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ από τις  3η Ιανουαρίου του περασμένου έτους!!!.

Τότε η  Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που είχε γυρίσει το παιχνίδι στο Ετιχαντ και επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ περνώντας για πρώτη φορά μπροστά  στην γενική κατάταξη [που τελικά την διατήρησε και στην κορυφή με  98 βαθμούς, έναντι 97 της αντιπάλου της και μαζί πήρε και τον τίτλο. Εκτοτε και για 44 παιχνίδια , η Λίβερπουλ  κάλπαζε και δεν έχανε από κανένα αντίπαλο. Όμως εκεί που όλοι πίστευαν ότι η ομάδα του Γερμανού, Κλοπ θα μπορέσει να καταρρίψει το ρεκόρ των 49 αήττητων αγώνων της Άρσεναλ επι εποχής Βενγκέρ χάνει και πάλι. Έτσι το ρεκόρ παραμένει στους «κανονιέρηδες» του Αλσατού, Βενγκέρ όμως!

Και σε αυτό σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Νάιτζελ Πίρσον ο οποίος μετά από 4 χρόνια το Δεκέμβριο επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ, παίρνοντας την θέση του απολυθέντα, Ισπανού Κίκε Σάντσεθ Φλόρες! Ο Πίρσον προηγουμένως είχε εργασθεί σε  Λέστερ και Ντέρμπι Κάουντι, ενώ  τα τελευταία δύο χρόνια εργαζόταν στη βελγική Λέουβεν. Το Δεκέμβριο λοιπόν ο Πίρσον υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως το  τέλος της τρέχουσας σεζόν και με οψιόν για ακόμη μία. O Πίρσον να σημειωθεί ως ποδοσφαιριστής, δεν είχε κάποιες ιδιαίτερες περγαμηνές:Ήταν ένας καλός αμυντικός που φόρεσε τις φανέλλες των Σριούσμπερι, Σέφιλντ Γουέντσντει και Μίντλεσμπρο…

Διαφορετικός ως προπονητής
Ως προπονητής όμως τα πάει πολύ καλά. To 2009 ανέβασε την Λέστερ στην 2η κατηγορία την Championship και την ακριβώς επόμενη σαιζόν, την προβίβασε στην μεγάλη κατηγορία. Στη Γουότφορντ λοιπόν,  ο Πίρσον δουλεύοντας με σκληρή δουλειά, κατάφερε να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της σαιζόν:3-0 την πρωτοπόρο Λίβερπουλ μετά από ένα υπέροχο παιχνίδι. Εδωσε τέλος στις 18  οι διαδοχικές νίκες των ποδοσφαιριστών της  Λίβερπουλ. Που ήταν όμοιες με εκείνες που είχε σημειώσει η Μάντσεστερ Σίτυ  μεταξύ 26 Αυγούστου 2017 και 27 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Έτσι η Άρσεναλ του Βενγκέρ χάρη στον …Πίρσον και τους παίκτες του μπορεί να καυχάται πως το ρεκόρ του αήττητου πρωταθλήματος πουι είχε σημειώσει την σαιζόν 2004-04 θα παραμείνει ακλόνητο. Να θυμηθούμε ότι στην ομάδα των «ανίκητων» του Βενγκέρ έπαιζαν τότε οι Τιερί Ανρί, Πατρίκ Βιειρά, Ρομπέρ Πιρές, Σέσκ Φάμπρεγας κ. άλλοι ….
 

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)