Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος

Από την αρχή της σεζόν αλλά και κατά τη διάρκειά της γίνεται αρκετή συζήτηση ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό κοινό της Κύπρου, για το βάθος των ομάδων που φιγουράρουν στα πρώτα στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Το γεγονός αυτό, χωρίς αμφιβολία, δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους ιθύνοντες της Ομόνοιας αλλά και τον προπονητή των πρασίνων, Χένινγκ Μπεργκ. Γίνεται αρκετά καλή δουλειά στο Ηλίας Πούλλος και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στον αγωνιστικό χώρο, παιχνίδι με παιχνίδι αλλά και βδομάδα με βδομάδα.  

Η χημεία μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αλλά και το αμυντικός τοίχος του τριφυλλιού, που έχει δεχθεί μόλις 13 τέρματα, μιλάνε από μόνα τους. Οι ωραίοι συνδυασμοί, οι αυτοματισμοί και η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι κάτι που έλειψε από την Ομόνοια των τελευταίων χρόνων.

Ο Νορβηγός τεχνικός, για άλλο ένα παιχνίδι έδωσε ρεσιτάλ. Κατέβασε μια ομάδα στο Τσίρειο στάδιο διψασμένη, παθιασμένη και σοβαρή προς τον στόχο της, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τους τρεις βαθμούς.

Αν κάτι μπορέσαμε να ξεχωρίσουμε μέχρι σήμερα από τον 50χρονο κόουτς, είναι το πως αντικατοπτρίζει τον κάθε αγώνα, τόσο με σοβαρότητα, όσο και με διαφορετικό πλάνο. Ένα πλάνο που ο ίδιος υποστηρίζει κάθε φορά με τον δικό του τρόπο. Έφτιαξε μια ομάδα σκληροτράχηλη που δύσκολα χάνει.  

Οι αποκαλύψεις του Μπεργκ και το λαμπρό μέλλον
Ο Μπεργκ, εμπιστεύεται τον νεαρό από το ξεκίνημα της περιόδου, αποδεικνύοντας έτσι ο νεαρός πως μέσα από τη σκληρή δουλειά, άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και προχωρά προς το καλύτερο.

O Ανδρόνικος Κακουλλής μετρά 14 συμμετοχές, μέχρι σήμερα, καταγράφοντας 343 λεπτά. Αγωνίζεται με το τριφύλλι στο στήθος από το 2017, ενώ την ιδία χρονιά έγινε διεθνής με την Εθνική Ελπίδων.

Ο 18χρονος επιθετικός, έβγαλε για άλλη μια φορά ασπροπρόσωπο τον προπονητή του, αλλά και όσους πίστεψαν σε αυτόν, βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Ομόνοιας, αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα και χρίστηκε σκόρερ για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν.

Εκμεταλλεύτηκε την κάθε ευκαιρία που πήρε και με το παραπάνω και όλο το μέλλον είναι μπροστά του.

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»

Ο Νορβηγός τεχνικός, έδειξε πως γνωρίζει τι μπορεί να προσφέρει ο κάθε ποδοσφαιριστής του στον αγωνιστικό χώρο, αφού τόσο οι ευκαιρίες που παίρνει ο Κακουλλής, αλλά και ο νεαρός άσος, Λοΐζος Λοΐζου, μόνο τυχαίες δεν είναι.

Ο 16χρονο εξτρέμ αν και κατέγραψε μόλις μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα, κατάφερε να εντυπωσιάσει με την παρουσία του αλλά και να πετύχει και ένα γκολ, ζωγραφιά.  

Αρκετά καλά στοιχεία και χαρακτηριστικά, έδειξε πως διαθέτει ο νεαρός άσος, αφού αντιμετώπισε με σοβαρότητα τον αγώνα και χωρίς άγχος. Όλα αυτά αποδεικνύουν πως όλο το μέλλον είναι στα πόδια του και πως την ευκαιρία που πήρε την άξιζε.

Από εκεί και πέρα, η δουλειά που γίνεται στην διαχείριση των παιδιών της ομάδας τόσο από τον Νεόφυτο Λάρκου, όσο και από τον Χένινγκ Μπεγκ είναι εξαιρετική.

Στην τρέχουσα σεζόν, οι πράσινοι ανανέωσαν συμβόλαιο με τους 16χρονο Λοϊζο Λοϊζου, 17χρονο Χαράλαμπο Χαραλάμπους και τον 18χρονο Ανδρόνικο Κακουλλή.

Κάτι που δείχνει, πως στο Ηλίας Πούλλος δίνουν έμφαση στις ακαδημίες και περιμένουν πολλά από τα νεαρά παιδιά της ομάδας και πως τα βλαστάρια της Ομόνοιας, μέσα από τη σκληρή δουλειά ανταμείβονται.

Και τώρα 9 τελικοί και 27 βαθμοί μακριά από το θρόνο...

Oι ιθύνοντες της Ομόνοιας, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και νιώθουν δικαιωμένοι για τις επιλογές τους. Ακόμη κι αν το τριφύλλι δεν πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο, μέχρι σήμερα, έχει εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο που αυτός ήταν ο πρώτιστος στόχος.

Η φετινή Ομόνοια ανάγκασε τον κόσμο της να βρεθεί στο γήπεδο και σταθεί όρθιος χειροκροτώντας ικανοποιημένος με αυτά που βλέπει. Επέστρεψε την περηφάνια στον κόσμο της. Ανάγκασε τον πιο απαισιόδοξο φίλαθλο της να πιστέψει πως μπορεί.

Χτίζεται ένα πολύ καλό σύνολο στο Ηλίας Πούλλος, αναπτύσσεται αλλά την ίδια ώρα αναδεικνύει και ταλέντα. Αν και πέρασε από σαράντα κύματα τα τελευταία χρόνια, αφού τις δύο προηγούμενες χρονιές τερμάτισε 6η και 5η στη βαθμολογία, φέτος όντως είναι αλλιώς. 

Βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 46 βαθμούς και απέδειξε πως είναι διατεθειμένη και μπορεί να παραμείνει εκεί μέχρι τέλους, αφού δεν έδειξε… τάσεις αυτοκτονίας και συνεχίζει ακάθεκτη.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)