Νέα υπόθεση «Νάσαρ» στην Βραζιλία, 109 χρόνια φυλακή σε γυμναστή για βιασμούς ανηλίκων

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας γυμναστικής της Βραζιλίας, Φερνάντο ντε Καρβάλιο Λόπες, καταδικάσθηκε σε 109 χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση, για τον βιασμό τεσσάρων αθλητών και αθλητριών, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένας ανήλικος, όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος.

Ο Λόπες καταδικάσθηκε πρωτόδικα από δικαστήριο στην πόλη Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο, κοντά στο Σάο Πάολο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Globo Esporte, που είχε πρόσβαση στην διαδικασία, προστατευόμενη από το δικαστικό απόρρητο.

Ο Φερνάντο ντε Καρβάλιο Λόπες, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει έφεση, καθώς ισχυρίζεται πως είναι αθώος, κρίθηκε ένοχος για επίθεση σε τέσσερις αθλητές, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου 13 ετών τότε, σύμφωνα με την Globo Esporte, η οποία δεν προσδιορίζει την ηλικία άλλων αθλητών.

Παράλληλα και άλλες κατηγορίες βαρύνουν τον πρώην προπονητή. Πιό συγκεκριμένα, πριν από τέσσερα χρόνια, περίπου σαράντα αθλητές είχαν ισχυρισθεί στο κανάλι Globo TV ότι είχαν πέσει θύματα ηθικής, σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης από τον Λόπες. Μερικοί από αυτούς συμμετείχαν στη νομική διαδικασία ως μάρτυρες των γεγονότων που φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ 1999 και 2016, όταν ο Λόπες, ήταν επικεφαλής του συλλόγου MESC στο Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο.

Το 2016 απομακρύνθηκε από το επιτελείο της εθνικής ομάδας, έναν μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέϊρο και μετά από καταγγελία γονέων μιας νεαρής αθλήτριας.

Τον Απρίλιο του 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητικής Δικαιοσύνης (STJD) του απαγόρευσε ισοβίως, κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το άθλημά του.

Πηγή: ΚΥΠΡ

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)