Το τελευταίο αντίο στον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαϊδη (pics)

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη αποχαιρετούν αυτή την ώρα, σε κλίμα οδύνης, η οικογένεια, οι φίλοι, οι συναθλητές αλλά και απλοί πολίτες τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.  

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πέθανε σε ηλικία 42 ετών μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Τον επίλογο του προσωπικού του δράματος, έγραψε ο ίδιος, σε μια τελευταία ανάρτησή του στο Facebook, η οποία δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής και, μεταξύ άλλων, ανέφερε : «…Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις πανανθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Αυτή την ώρα η σορός του εκτίθεται προς χαιρετισμό και στις 16:00 θα ακολουθήσει η εξόδιος και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης. 

   

 

 

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)