Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

ΚΟΑ και ΚΕΣΟΑ τίμησαν τους Κύπριους που έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες

  29/11/2022 13:42
ΚΟΑ και ΚΕΣΟΑ τίμησαν τους Κύπριους που έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΚΟΑ και ΚΕΣΟΑ τίμησαν τους Κύπριους που έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες

  29/11/2022 13:42

Σε μία λαμπρή εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα στη Λάρνακα, με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων παρουσίας της Κύπρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΚΕΣΟΑ) τίμησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν αγωνιστεί στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΟΑ, πέραν των αθλητών και των αθλητριών που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τιμήθηκαν και όσοι έχουν διατελέσει Πρόεδροι του ΚΟΑ και της ΚΟΕ, ενώ έγιναν ειδικές βραβεύσεις στην εκπρόσωπο της World Olympians Association Σαντρίν Μπιλιέτ και στην Πρόεδρο των Ελλήνων Olympians Βούλα Κοζομπόλη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης το βιβλίο «Η Κύπρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες» και υπήρχε έκθεση με φωτογραφίες όλων των αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν στις διοργανώσεις από το 1980 ως το 2022 (σε θερινούς και χειμερινούς Αγώνες).

Από πλευράς ΚΟΑ παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής, τα μέλη ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Σωτήρης Αδάμου, Ανδρόνικος Ανδρονίκου και ο Λειτουργός ΚΟΑ Βάσος Κουτσιούντας.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συνεχάρη την ΚΕΣΟΑ για την ιστορική, όπως την χαρακτήρισε, έκδοση του βιβλίου. «Δεν ζηλεύω ποτέ, αλλά όταν έχω απέναντί μου τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν σηκώσει ψηλά την κυπριακή σημαία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παραδίνομαι.  Ο ΚΟΑ, πιστός στον ρόλο και την υψηλή αποστολή του, εξαρχής στάθηκε στο πλευρό των Olympians Κύπρου. Εκείνο που μπορούμε να υποσχεθούμε ως ΚΟΑ είναι ότι με την ίδια ζέση και τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την αρωγή στους αθλητές και αθλήτριες μας, ώστε ο ήδη εντυπωσιακός κατάλογος των Olympians Κύπρου να μεγαλώνει συνεχώς», είπε στον χαιρετισμό του ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο Πρόεδρος των Κυπρίων Olympians Κώστας Παπακώστας τόνισε πως αποτελεί τιμή για τους ίδιους το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή τέθηκε υπό την διοργανωτική ευθύνη του ΚΟΑ. «Ο λίθος του αθλητισμού είναι ο αθλητής. Οι συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθορίζονται ως η αφρόκρεμα των αθλητών μας χώρας», είπε.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η Βούλα Κοζομπόλη, η Σαντρίν Μπιλιέτ, ο Άντρος Καραπατάκης εκ μέρους των Κύπριων Olympians, ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας και ο συγγραφέας του βιβλίου-δημοσιογράφος Πέτρος Χατζηχριστοδούλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας