Θέμα νοοτροπίας!

Οκτώ από τις 14 ομάδες του κυπριακού ποδόσφαιρου έχουν αλλάξει προπονητή. Μία νοοτροπία που, όπως δείχνουν οι αριθμοί, δεν λέει να ξεπεραστεί στο πέρασμα των χρόνων. Αυτό το φαινόμενο, όμως, δεν παρουσιάζεται μόνο στις ποδοσφαιρικές ομάδες, αφού στα ίδια μονοπάτια πορεύονται και αυτές της καλαθόσφαιρας. Στα δύο πιο δημοφιλή ομαδικά αθλήματα (εντάξει το ποδόσφαιρο διαφέρει κατά πολύ) η υπομονή για τους διοικούντες είναι άγνωστη λέξη. Με τις πρώτες αποτυχίες, στέλνουν τους προπονητές στο πυρ το εξώτερο. 

Στο ποδόσφαιρο τελευταίος μπήκε στη λίστα ο Μπόρτζιε Τζιούρεφ μετά την αποχώρησή του από τον Εθνικό. Προηγουμένως, όπως είναι γνωστό, άλλες εφτά ομάδες έκριναν ότι επιβαλλόταν η αλλαγή προπονητή. Περισσότερες από τις μισές, δηλαδή, πορεύονται με άλλον τεχνικό από αυτόν που ξεκίνησαν τη σεζόν.

Στην καλαθόσφαιρα, πριν από τη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου ήδη τέσσερις άλλαξαν τον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο. Τέσσερις σε ένα πρωτάθλημα των οκτώ ομάδων, κάτι που αποδεικνύει ότι η έλλειψη υπομονής δεν είναι... προνόμιο μόνο των παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Η αρχή έγινε από τον Απόλλωνα, στις 3 Νοεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της χρονιάς, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να αντικαθιστά τον Λιονέλ Γκάρετ. Για να είμαστε δίκαιοι πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο Αμερικανός ενημέρωσε ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του για προσωπικούς λόγους.

Στη συνέχεια, ήρθε η αλλαγή στην ΕΘΑ με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να υποβάλλει την παραίτησή του. Προσοχή! Ο Κύπριος τεχνικός δεν έφυγε γιατί δεν ήταν ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας, αλλά διότι ένιωσε δικαιολογημένα θιγμένος από τη στάση της διοίκησης να συζητά με άλλον προπονητή. Όλα αυτά, μάλιστα, ανήμερα ευρωπαϊκού αγώνα (11 Νοεμβρίου). Η ομάδα της Έγκωμης, πλέον, συνεχίζει με τον Γιώργο Σκαραφίγκα.

Τρεις ημέρες αργότερα ήρθε η σειρά του Γιώργου Κετσελίδη για να κουνήσει μαντήλι. Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος οδήγησε πέρυσι την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και φέτος στη νίκη στον αγώνα του Σούπερ Καπ, μετά τις δύο ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές, πήρε χαρτί απόλυσης και η ομάδα της Λάρνακας συνεχίζει με τον Λίνο Γαβριήλ στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.

Τέταρτος της παρέας έγινε ο Παναγιώτης Γιανναράς, καθώς την περασμένη Δευτέρα διακόπηκε η συνεργασία του με τον ΑΠΟΕΛ. Έτσι, οι ευχές του προέδρου των «γαλαζοκιτρίνων», Μάριου Χαραλάμπους, την ημέρα (2 Σεπτεμβρίου) πρόσληψης του Κύπριου τεχνικού, προφανώς πλέον ισχύουν για τον νέο κόουτς, Γιώργο Βόβορα.

Η ζωή των ομάδων συνεχίζεται, λοιπόν, με νέους προπονητές, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι στην πρώτη στραβή θα πάρουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν, αφού… αυτό θα προστάζει το καλό της ομάδας!

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»