Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου

Από τη Μαδέιρα, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Καρολίνας Πελενδρίτου για το 2024.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η τρεις φορές Χρυσή Παραολυμπιονίκης, θα αγωνιστεί σε δυο κατηγορίες στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται, η Πελενδρίτου θα κάνει αρχικά την προσπάθειά της στα 50μ. ελεύθερο (κατηγορία S11) την Κυριακή 21 Απριλίου σε ημιτελικό και ενδεχομένως και τελικό, ενώ θα ακολουθήσει την Τρίτη 23 Απριλίου η συμμετοχή της στα 100μ. πρόσθιο (κατηγορία SB11) όπου θα διεξαχθεί απευθείας τελικός.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου επιστρέφει στη Μαδέιρα δύο χρόνια μετά την κατάκτηση εκεί δύο χρυσών μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης του 2022, στα 50μ. ελεύθερο και στα 100μ. πρόσθιο.

«Είναι ο πρώτος αγώνας μιας Ολυμπιακής χρονιάς, που καταλήγει στο μεγάλο ραντεβού της τετραετίας στο Παρίσι», ανέφερε η Κύπρια Παραολυμπιονίκης και πρόσθεσε πως έρχεται από μία μακρά περίοδο επίπονης προετοιμασίας και στόχος στη Μαδέιρα είναι να δει πού βρίσκεται ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων. «Ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι πάντα σημαντικό ωστόσο σε μια Ολυμπιακή χρονιά σίγουρα δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα», είπε.

Για την αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού θα ακολουθήσει η συμμετοχή της στο μίτινγκ IDM Berlin, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου, προτού μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Δειτε Επισης

O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη
Νίκη με ανατροπή για τον Κεραυνό επί της Ανόρθωσης
«Ήταν δύσκολη ήττα για εμάς, να ανασυγκροτηθούμε και να κερδίσουμε αύριο»
«Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους διαιτητές να καθορίζουν το παιχνίδι, πρέπει να το κάνουμε εμείς»
Έξαλλος ο Μπαρτώκας μετά το φινάλε του Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, είχε επεισόδιο με τον Σάδα (vid)
Άλωσαν τη Νέα Υόρκη και μένουν «ζωντανοί» οι Σίξερς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς ενεργοποίησε την «βόμβα»-Ελεύθερος για μεταγραφή και περιμένει τον… γιο του
Ζωντανοί οι Μπακς παρά τις απουσίες Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, λύγησαν τους Πέισερς
Ηττήθηκε 82-80 σε νεκρό χρόνο στην παράταση από την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός
Με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός στον τελικό-Ηττήθηκε 85-83 από τη Μακάμπι