Νέα ήττα για την ΑΕΛ με φωνές κατά της διαιτησίας

Σημαντικό τρίποντο πρόσθεσε στη συγκομιδή της η Δόξα, η οποία επικράτησε με 2-1 της ΑΕΛ στο Μακάρειο.

Για τους νικητές σκόραραν οι Καλό - ο οποίος στην περσινή σεζόν αγωνιζόταν δανεικός στην ομάδα της Λεμεσού και ο Παουλίνιο, ενώ για την ΑΕΛ ισοφάρισε προσωρινά ο Σαρδινέρο.

Η Δόξα σκόραρε από την 3η αγωνιστική ανελλιπώς στα παιχνίδια της, ενώ η ΑΕΛ δέχθηκε τέρμα για πέμπτο σερί παιχνίδι .

Με τη νίκη της η ομάδας της Κατωκοπιάς ενίσχυσε τη βαθμολογική της συγκομιδή, φθάνοντας τους 12 βαθμούς που την κρατούν στην όγδοη θέση, ενώ η ΑΕΛ με οκτώ βαθμούς φιγουράρει στην 10η θέση.


Στο πρώτο ημίχρονο, το άγχος ήταν εμφανές στους παίκτες των φιλοξενούμενων που δεν μπορούσαν να οργανωθούν σωστά, ενώ έκαναν συχνά λάθη που έφερνε κινδύνους για την εστία του Ντεγκρά. Μόλις στο 5’ ο Φοφανά έκλεψε την μπάλα από τον Σοάρες και χρειάστηκε η ετοιμότητα του πορτιέρο της ΑΕΛ για να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Η ομάδα της Κατωκοπιάς συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 26’ σε μία ωραία επιθετική ανάπτυξη, μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Φερνάντες έδωσε στον Σολωμού και αυτός με τη σειρά του στον Καρλίτος ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-0 και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα στο πρώτο μέρος.

 

Δείγμα της υπεροχής της Δόξας στο α’ ημίχρονο είναι το ποσοστό κατοχής που έφθασε μέχρι το σφύριγμα για την ανάπαυλα στο 63%-37% υπέρ των γηπεδούχων.

Στα αρχικά στάδια του δεύτερου ημιχρόνου, η Δόξα επέμεινε να έχει την υπεροχή, όμως τα δεδομένα άλλαξαν στο 57’, όταν ο Νιάνγκ που μπήκε στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου στον αγώνα, μπήκε στην περιοχή, το σουτ του βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε στον Σαρδινέρο, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και έκανε το 1-1.

Η ΑΕΛ μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 60’ για να πετύχει δεύτερο τέρμα, αλλά η προσπάθεια του Σαρδινέρο αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Νέγκρι – η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι πριν πάει σε κόρνερ.


Τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν στο 72’ όταν ο Αρούα έκανε σκληρό φάουλ στον Σολωμού και έτσι είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Η εξέλιξη αυτή έδωσε την ευκαιρία στην Δόξα να ελέγξει το ρυθμό.

Στο 81’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Λόπεθ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Φοφανά αστόχησε από καλή θέση.

Στο δίλεπτο 83’-84’ έμελλε να κριθεί ο αγώνας. Στο 83’ ο Νιάνγκ μαρκαρίστηκε αντικανονικά στην περιοχή, όμως ο διαιτητής λανθασμένα έδειξε επιθετικό φάουλ, ξεσηκώνοντας έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΛ, που εντάθηκαν στο επόμενο λεπτό, καθώς δόθηκε πέναλτι για λογαριασμό της Δόξα.

Ο Ενινφούλ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ατράντε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Παουλίνιο ανέλαβε την εκτέλεση του και ήταν εύστοχος δίνοντας τη σημαντική νίκη στην Δόξα με 2-1.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ
: 26' Καλό, 86’ πεν. Παουλίνιο / 57’ Σαρδινέρο

Κίτρινες: Καρλίτος, Παουλίνιο /  Αϊρόσα, Νιάνγκ, Ντεγκρά
Κόκκινη: Αρούα (δεύτερη κίτρινη)

Συνθέσεις:
Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας):
Νέγκρι, Παουλίνιο, Λεονάρντο, Γκαράι (90+1’ Ρετόντο), Εντμάρ, Σολωμού, Λόπεθ (89’ Δημητρίου), Ενινφούλ, Καλό (80’ Ενγιό), Φερνάντες, Φοφανά.

ΑΕΛ (Μάκης Χάβος): Ντεγκρά, Αϊρόσα, Αντράδε, Σοάρες, Ρομπέρ, Ελευθερίου (46’ Νιάνγκ), Αρούα, Κουταντέρ, Σαρδινέρο, Οχένε (87’ Σαμπού), Φέλτσερ (74’ Σταύρου).

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης

Α' Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Β' Βοηθός: Αθηνόδωρος Ιωάννου

4ος: Ανδρέας Ορθοδόξου

Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ


Λούκας Χατζηλούκας: «Συμφωνώ πλήρως με το συνάδελφο. Είχαμε ένα κενό διάστημα μετά το 1-1. Ήρθε η κόκκινη και ηρεμήσαμε. Είναι πολύ σημαντική η νίκη μας σε ένα δυνατό αντίπαλο που αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς».

 

Μάκης Χάβος:  «Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι χρειάζεται πάθος και τρέξιμο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν τα είχαμε. Ήρθαμε για βόλτα στη Λευκωσία. Στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε κάποια πράγματα, το σχηματισμό, βοήθησε η είσοδος του Νιανγκ, ισοφαρίσαμε και κυνηγούσαμε με καθαρό μυαλό το δεύτερο μας γκολ. Ήρθε η κόκκινη, το 2-1 κι εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Είναι ευτυχία που έχουμε διακοπή, χρειαζόμαστε πάρα πολλή δουλειά». 

 

 

 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League