Ήρθες σε λάθος εποχή Νούνο

Είναι στιγμές που απορείς πως αυτός ο τεράστιος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην Κύπρο, έστω και για τα τελευταία ποδοσφαιρικά παράσημα. Σαφέστατα και δεν περίμενα το παιχνίδι της Ομόνοιας με τη Νέα Σαλαμίνα (μία ασίστ και ένα γκολ) για να διαπιστώσω πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι ο Νούνο Ασίς. Φρόντισε ο ίδιος να μας το αποδείξει από τις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα των «πρασίνων» από το καλοκαίρι του 2012, οπόταν πρωτοπάτησε το πόδι του στο νησί.
 
Και ενώ κάθε φορά που αρχίζει μια σεζόν όλοι διερωτόμαστε αν ο Πορτογάλος μέσος έχει ακόμη τα κότσια ν’ αντεπεξέρχεται σε ψηλό επίπεδο, ο ίδιος με την αγωνιστική του συμπεριφορά μας υπενθυμίζει ότι είναι από τους πιο ποιοτικούς ξένους που πάτησαν ποτέ στην Κύπρο.
 
Αν και διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του είναι μακράν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, και ένας εκ των κορυφαίων, αν όχι ο κορυφαίος, του πρωταθλήματος. Κόντρα στη Σαλαμίνα ο Ασίς ήταν συγκλονιστικός. Η ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια είναι αξεπέραστη. Η διορατικότητα του αξιοζήλευτη και το πάθος του πρωτόγνωρο για ποδοσφαιριστή της ηλικίας του με τόσες παραστάσεις σε ομάδες όπως η Μπενφίκα και η Γκιμαράες.
 
Δεν σταματά να τρέχει δευτερόλεπτο και δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή του να τον χρησιμοποιήσει ως ανασταλτικό μέσο στο τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ για 80’ λεπτά ήταν ο εμπνευστής κάθε επιθετικής ενέργειας της Ομόνοιας.
Στην τελευταία φάση του αγώνα κατάφερε μάλιστα να σκοράρει «σφραγίζοντας» τη νίκη της Ομόνοιας. Αλήθεια, υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο Νούνο Ασίς, αν είναι υγιής, δεν μπορεί όχι απλά να αγωνίζεται και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο αλλά να είναι ο ηγέτης της Ομόνοιας;
 
Η μεγάλη αδικία για αυτό τον τεράστιο ποδοσφαιριστή είναι ότι αγωνίζεται στην Ομόνοια στη δυσκολότερη (οικονομικά) εποχή της ιστορίας της, γεγονός που έχει αντίκτυπο και στο αγωνιστικό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μην πανηγυρίσει ούτε ένα τίτλο επί κυπριακού εδάφους. 
  
 
 
 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία