Στην επόμενη φάση του κυπέλλου η ΑΕΚ

Την πρόκριση της στην επόμενη φάση του θεσμού του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών πέτυχε η Πετρολίνα ΑΕΚ, στον τελευταίο χρονικά αγώνα για τα προημιτελικά, επικρατώντας με 77-56 της Καπάτσος Ομόνοια. Η ομάδα της Λευκωσίας ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, όμως η ΑΕΚ στην πορεία ανέβηκε και ήταν ανώτερη καταφέρνοντας εύκολα να φτάσει στην νίκη.
 
Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Μπράουν της ΑΕΚ με 27 πόντους (6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασσίστ).

Εκπληκτικό ήταν το ξεκίνημα της Ομόνοιας στο παιχνίδι που μέχρι το πέμπτο λεπτό προηγήθηκε με 10-2, ενώ στο 6:15 η ομάδα της Λευκωσίας παρέμεινε μπροστά στο σκορ με 12-6.
 
Κάπου εκεί όμως η ΑΕΚ ξεκίνησε να ανεβαίνει και πετυχαίνοντας 15 σερί πόντους έφερε το παιχνίδι στο 21-12 υπέρ της, σκορ που ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο.
 
Και πάλι η Ομόνοια μπήκε δυνατά στο παρκέ πετυχαίνοντας πέντε πόντους, μειώνοντας σε 21-17. Η ΑΕΚ απάντησε με τρίποντο του Τρισόκκα (24-17), με τους "πράσινους" της Λευκωσίας να πετυχαίνουν άλλους πέντε πόντους και να μειώνουν την διαφορά στους δύο (24-22) στο 23:07. Οι Λαρνακείς όμως κατάφεραν και πάλι να ανέβουν αγωνιστικά και να αυξήσουν κατά είκοσι ακόμα πόντους την διαφορά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το σκορ να φθάνει στο 48-26.
 
Πιο ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Από την μία η Ομόνοια έκανε προσπάθεια για να μειώσει την διαφορά της και να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, όμως από την άλλη η ΑΕΚ κατάφερνε να διατηρήσει την διαφορά της στο σκορ και να μην κινδυνέψει. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την ομάδα της Λάρνακας να προηγείται με 63-40.
 
Χωρίς μεγάλες διαφορές με την τρίτη περίοδο, συνεχίστηκε ο αγώνας στο τέταρτο δεκάλεπτο.  Οι δύο προπονητές έδωσαν ευκαιρίες σε καλαθοσφαιριστές με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, και το παιχνίδι ήταν κατά κύριο λόγο ισορροπημένο. Με την ολοκλήρωση του αγώνα η ΑΕΚ πήρε την νίκη-πρόκριση με 77-56.
 
Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Παλάλας, Λεοντίου 2, Μπράουν 27 (6), Μπρέζετς 9, Κοιλαράς, Πέτροβιτς 4, Μακφάντεν 10, Γκαρσία 8, Μοτίτης, Τρισόκκας 5 (1), Μπάουμαν 7 (1), Παντελή 5 (1).
 
Καπάτσος Ομόνοια (Νικόλας Παπαδόπουλος): Κυριάκου, Γεωργίου, Παπακώστας 4, Γαβριήλ, Χριστοδουλίδης 2, Μάνιγκατ 10, Γουάτσον 8 (1), Ρόμπινσον 17 (1), Καραγιάννης, Νουαουκόνι 10, Πολυκάρπου, Τζαμάρ 5.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-12, 48-26, 63-40, 77-56
 

Δειτε Επισης

Νίκη με ανατροπή για τον Κεραυνό επί της Ανόρθωσης
«Ήταν δύσκολη ήττα για εμάς, να ανασυγκροτηθούμε και να κερδίσουμε αύριο»
Νέα τεράστια επένδυση από τους Τούρκους-Πότε θα επιστρέψει η Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη
«Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους διαιτητές να καθορίζουν το παιχνίδι, πρέπει να το κάνουμε εμείς»
Έξαλλος ο Μπαρτώκας μετά το φινάλε του Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, είχε επεισόδιο με τον Σάδα (vid)
Άλωσαν τη Νέα Υόρκη και μένουν «ζωντανοί» οι Σίξερς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς ενεργοποίησε την «βόμβα»-Ελεύθερος για μεταγραφή και περιμένει τον… γιο του
Ζωντανοί οι Μπακς παρά τις απουσίες Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, λύγησαν τους Πέισερς
Ηττήθηκε 82-80 σε νεκρό χρόνο στην παράταση από την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός
Με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός στον τελικό-Ηττήθηκε 85-83 από τη Μακάμπι