Ο Κουτσοκούμνης επικεφαλής της επιτροπής της FIFA (pics)

Σε νέα εποχή βρίσκεται και επίσημα από σήμερα η ΕΠΟ, καθώς στα γραφεία της Ομοσπονδίας έφτασε η επιστολή από την FIFA την οποία και υπέγραφε η Γενική Γραμματέας Φατμά Σαμούρα. Στην επιστολή αυτή η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναφέρει πως επικεφαλής της «Επιτροπής εξομάλυνσης ή ομαλοποίησης της ΕΠΟ» θα είναι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ενώ τα μέλη της θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Η συγκεκριμένη επιτροπή και πάντα σύμφωνα με την FIFA αναλαμβάνει να τρέξει οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ομοσπονδία και όσον αφορά τις εκλογές ο ορίζοντας είναι να έχουν γίνει ως και τις 31 Μαΐου. Επίσης θα κοιτάξει να εναρμονίσει τους κανονισμούς που χρειάζεται με αυτούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ουσιαστικά θα λειτουργεί ως κανονική διοίκηση παίρνοντας και τις όποιες αποφάσεις χρειάζεται να πάρει.

Η επιστολή της FIFA

Ειδοποίηση σχετικά με την Επιτροπή Εξομάλυνσης

Αγαπητέ εκτελόντα χρέη Προέδρου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το θέμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) συζητήθηκε στο Συμβούλιο της FIFA στις 14 Οκτωβρίου 2016.

Το Συμβούλιο της FIFA ενημερώθηκε για τα διάφορα θέματα που απασχόλησαν την ΕΠΟ τους πρόσφατους μήνες, όπως οι έντονες σχέσεις με τις Αρχές, οι οποίες προέκυψαν κατα βάση από την ασυνέπεια μεταξύ των νόμων του Κράτους και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, την παραίτηση του Προέδρου της και άλλων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ λόγω νομικών διαδικασιών, τις κατηγορίες συνδεόμενες με τη διαιτησία και επίσης τις δυσκολίες σχετιζόμενες με τη διαχείριση ηθικών ζητημάτων.

Το Συμβούλιο έλαβε επίσης υπόψιν του την τελευταία απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αποτελούμενο από τακτικούς δικαστές, να ακυρώσει τις προβλεπόμενες γενικές Συνελεύσεις και να ορίσει μια προσωρινή επιτροπή, προκειμένου να διοργανώσει τις εκλογές μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και υπολογίζοντας το άρθρο 8, παράγραφος 2 του καταστατικού της FIFA, το Συμβόυλιο αποφάσισε να ορίσει μια Επιτροπή Εξομάλυνσης, τα καθήκοντα της οποίας θα είναι:

- Να διαχειριστεί τα καθημερινά ζητήματα της ΕΠΟ,

- Να διορθώσει τους υπάρχοντες κανονισμούς προκειμένου να εναρμονιστούν με τους τρέχοντες της FIFA, εάν κριθεί απαραίτητο,

- Να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αθλητικές Αρχές σχετικά με την τροποποίηση των νόμων του Κράτους, σε στενή συνεργασία με την FIFA και την UEFA,

- Na ορίσει τις εκλογές της Ομοσπονδίας το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου του 2017.

Ο αριθμός των μελών και η σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης θα αποφασιστεί από μια μικτή επιτροπή της FIFA και της UEFA, με επικεφαλής τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η οποία θα οργανωθεί το συντομότερο δυνατόν. Στο μεταξύ, η υπάρχουσα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπως είχε οριστεί πριν την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να στελεχωθεί η Επιτροπή Εξομάλυνσης.

Τελος, η Επιτροπή Εξομάλυνσης θα λειτουργεί ως Εκλογική Επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι τελικές και δεσμευτικές, και τα μέλη της δεν θα είναι διαθέσιμα για κάποια από τις διεκδικούμενες θέσεις, εκτός και αν έχει συσταθεί δεόντως κάποια άλλη Εκλογική Επιτροπή μέχρι την ημερομηνία των Εκλογών.

Ευχαριστούμε που θα λάβετε υπόψιν σας τα παραπάνω και θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατόν για την ορισμένη μεικτή επιτροπή των FIFA και UEFA.

Φατμά Σαμούρα, Γενικός Γραμματέας

 

 
 
 
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Superleague-Η μάχη της παραμονής περνάει από Βόλο, Αθήνα και Αγρίνιο
Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία