Ολάντ εναντίον Μπενζεμά: «Δεν είναι παράδειγμα ηθικής»

Ο Φρανσουά Ολάντ στρέφεται, μέσω του βιβλίου, εναντίον του Καρίμ Μπενζεμά, λόγω της εμπλοκής του ποδοσφαιριστή στην υπόθεση εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά.
Αποσπάσματα από το βιβλίο του Γάλλου προέδρου παρουσίασε η εφημερίδα «Le Monde». Κι ενώ θα περίμενε κάποιος ο Ολάντ να περιοριστεί σε ατάκες σχετικές με την πολιτική ή την προσωπική ζωή του, αυτός πήρε θέση και για την πολύκροτη υπόθεση που συντάραξε το γαλλικό ποδόσφαιρο πριν από ένα χρόνο, όταν ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης συνελήφθη και κατόπιν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στο σκάνδαλο με το ερωτικό βίντεο του συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της χώρας.
Ο Μπενζεμά αποκλείστηκε από τους «τρικολόρ» στο EURO της Γαλλίας και παραμένει εκτός των επιλογών του Ντιντιέ Ντεσάμπ, κάτι που θα συνεχιστεί όπως φαίνεται τουλάχιστον μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τον ρόλο του στην υπόθεση.
«Ο Μπενζεμά δεν είναι ένα παράδειγμα ηθικής» αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο Ολάντ, ο οποίος μιλά επίσης και για την εθνική ομάδα της Γαλλίας...
«Υπάρχει μία περίεργη κατάσταση στην γαλλική ομάδα. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ της εθνικής και της χώρας. Στην ομάδα υπάρχουν παιδιά που προέρχονται από τους δύσκολες περιοχές χωρίς αναφορές, χωρίς αξίες και πήγαν να παίξουν στο εξωτερικό, πολύ σύντομα. 'Εγιναν γρήγορα από παιδιά αγενείς βεντέτες».
Ο Ολάντ δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που στρέφεται εναντίον του άσου της Ρεάλ. Το είχε κάνει και ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος είχε ταχθεί εναντίον της κλήσης του παίκτη στην εθνική ομάδα λέγοντας:
«Ένας σπουδαίος αθλητής πρέπει να αποτελεί υπόδειγμα. Πολλά μικρά παιδιά και νεαροί έχουν τους ποδοσφαιριστές ως πρότυπά τους. Πρέπει όσοι αγωνίζονται στην εθνική ομάδα της Γαλλίας να είναι πράγματι υπόδειγμα αθλητών, αλλιώς δεν έχουν θέση στους τρικολόρ».
Με ένα ρατσιστικό παραλήρημα, θέση είχε πάρει και η αρχηγός του «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν, τονίζοντας ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να... καθαρίσει η εθνική ομάδα της Γαλλίας από ξένους.
«Αν ο Μπενζεμά δεν είναι ευχαριστημένος μπορεί να πάει να παίξει με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, της Αλγερίας» είχε σχολιάσει η Λεπέν.
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες στο Euro 2024
Απίστευτο-Η Φρανκφούρτη ίσως χρειαστεί να χάσει για να βγει Champions League
Επίσημο: Δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Ρόις η Ντόρτμουντ
Μπορεί να μείνει στην Μπάγερν ο Τούχελ-«Όλα είναι πιθανά» η απάντησή του
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο στο Μπουένος Άιρες
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο
Στους υπό παραχώρηση παίκτες της Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά
Φιορεντίνα-Κλαμπ Μπριζ: Το πρώτο βήμα οι βιόλα, την έκπληξη οι Βέλγοι