Ρόσενμποργκ: Πέντε προβλήματα στον άσο!

Το βράδυ της Δευτέρας (18/7) η Ρόσενμποργκ επισημοποίησε την απόκτηση από τους Πόρτλαντ Τίμπερς του Άνταμ Λάρσεν Κουαρασέι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριάμισι χρόνων. Πριν τη θητεία του στην MLS ο 28χρονος διεθνής Γκανέζος τερματοφύλακας είχε αγωνιστεί στη Νορβηγία με τη Στρόμγκοντσετ, με την οποία σε οκτώ χρόνια μέτρησε 154 συμμετοχές και ένα πρωτάθλημα (2013).
Η μεταγραφή αυτή δεν αποσκοπεί στην αύξηση της ποιότητας και του συναγωνισμού στη θέση του τερματοφύλακα, αλλά στη λύση του μεγάλου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί για την πρωταθλήτρια Νορβηγίας στη θέση Νο1.
Η απαρχή των πονοκεφάλων για τον Κάρε Ίνγκεμπριγκτσεν ξεκίνησαν στις 2 Ιουλίου, όταν ο Αντρέ Χάνσεν αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Μπόντο/Γκλιμτ. Ο 27χρονος διεθνής Νορβηγός τερματοφύλακας ήταν η βασική επιλογή στην εστία για τη Ρόσενμποργκ, η οποία είχε ήδη τραυματία τον έτερο Νορβηγό πορτιέρε της, τον 34χρονο Αλεξάντερ Λουντ Χάνσεν.
Τούτου δοθέντος ως διαθέσιμες επιλογές απέμεναν ο 36χρονος διεθνής Εσθονός Πάβελ Λόντακ και ο 17χρονος Νορβηγός Γιούλιαν Λουντ.
Ο Ίνγκεμπριγκτσεν επέλεξε τον πρώτο, ο οποίος όμως σε τρία παιχνίδια (5-2 επί της Σάρπσμποργκ, 1-1 με Όλεσουντ και 3-1 με Νόρσεπινγκ) δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Δεδομένου ότι ο Χάνσεν υπολογίζεται πως θα επιστρέψει σε 2-2,5 μήνες, ο τεχνικός της Ρόσενμποργκ αποφάσισε να βγει στη γύρα για ακόμη ένα τερματοφύλακα.
Ο νεοαποκτηθείς Κουαρασέι προφανώς προορίζεται για βασικός, ωστόσο θα είναι διαθέσιμος μετά τις 21 Ιουλίου (σ.σ. τότε ανοίγει το μεταγραφικό παράθυρο στη Νορβηγία). Αφ’ ης στιγμής δεν έχει δηλωθεί στη λίστα του β’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό με τη Νόρσεπινγκ, άρα στην καλύτερη περίπτωση θα κάνει πρεμιέρα στο σαββατιάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τη Χάουγκεσουντ.
Αν συμβεί αυτό και η Ρόσενμποργκ προκριθεί, τότε το πρώτο παιχνίδι στον γ’ προκριματικό γύρο (πιθανότατα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ) θα είναι μόλις το δεύτερο για τον Κουαρασέι με τη νέα του ομάδα -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ετοιμότητα, την προσαρμογή και το δέσιμο με την οπισθοφυλακή του.
Η άλλη λύση για τον Ίνγκεμπριγκτσεν είναι να συνεχίσει να πορεύεται με τον 36χρονο Λόντακ και να ελπίζει ότι είτε κάποια στιγμή θα κρατήσει το μηδέν είτε η ομάδα του θα καταφέρνει διαρκώς να πετυχαίνει περισσότερα τέρματα απ’ όσα θα δέχεται…
  

Δειτε Επισης

Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»