ΑΕΚ και ΑΕΛ στο πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο του κόσμου! (pics)

Σε αγωνιστικό επίπεδο θεωρείται δεδομένο ότι ΑΕΚ και ΑΕΛ δεν θα συναντήσουν στο Γιβραλτάρ κάτι που θα τους αφήσει αλησμόνητη εντύπωση. Δεν ισχύει το ίδιο σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, αφού κατά την άφιξή τους στη χώρα θα βιώσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία!


Το Γιβραλτάρ διαθέτει το πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο του κόσμου. Κατασκευασμένο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παραμένει ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τις ανάγκες της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά -ένεκα της μορφολογίας του εδάφους (δεν επιτρέπει την κατασκευή σε άλλο χώρο) και της μικρής διαθέσιμης έκτασης (μόλις 2,3 τετραγωνικά μίλια)- ο διάδρομος προσγείωσης κι απογείωσης είναι τοποθετημένος καταμεσής του πιο πολυσύχναστου δρόμου της χερσονήσου!


Αυτό σημαίνει πως η κυκλοφορία στη λεωφόρο «Γουίνστον Τσόρτσιλ» διακόπτεται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, για περίπου ένα δεκάλεπτο τη φορά, προκειμένου να μπορέσουν τα αεροπλάνα να προσγειωθούν και ν’ απογειωθούν. Οι μπάρες κατεβαίνουν, αυτοκίνητα και πεζοί σταματούν, τα αεροπλάνα προσγειώνονται, οι μπάρες ανεβαίνουν, οδηγοί και πεζοί συνεχίζουν την πορεία τους κ.ο.κ.


Το αεροδρόμιο απέχει μόλις 500 μέτρα από το κέντρο του Γιβραλτάρ, κάτι που το καθιστά ως τον αερολιμένα που βρίσκεται πιο κοντά σε κέντρο πόλης από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο. Το 2007 οι αρχές της χώρας παρουσίασαν ένα σχέδιο υπογειοποίησης της λεωφόρου, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2009, κάτι το οποίο δεν συνέβη, γιατί απλά η σήραγγα ακόμη... κατασκευάζεται.

 

 

Δειτε Επισης

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»