Σταματιέται ο... ασταμάτητος Φέντερερ

O Ελβετός θρύλος (No.5) και ο 28χρονος Κροάτης (No.6) μονομαχούν στον τελικό του Wimbledon στις 16.00 και είναι δεδομένο πως ο Φεντ προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο.
 

Δεν είναι μόνο η... σχέση του με το χορτάρι και το Wimbledon, από όπου έχει φύγει νικητής επτά φορές. Είναι και η εξαιρετική φόρμα του, αφού έχει καταφέρει να φτάσει στον τελικό χωρίς απώλεια σετ και χωρίς ιδιαίτερα... ζόρια.

Γι' αυτό, άλλωστε, «απαρνήθηκε» φέτος το χώμα. Ήθελε να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκος στο γρασίδι, ώστε να παίξει τα... ρέστα του για επιστροφή στον θρόνο του αγαπημένου του τουρνουά.

Και από τη στιγμή που οι τρεις μεγάλοι του αντίπαλοι (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Μάρεϊ) έφυγαν νωρίς, μοιάζει... υποχρεωμένος να σηκώσει την κούπα. Μόνο οι Big Four πανηγυρίζουν από το 2003 και μετά!

Το head to head με τον Τσίλιτς (6-1) μαρτυράει την υπεροχή του 35χρονου τενίστα. Θυμηθείτε, όμως, ότι ο σημερινός του αντίπαλος τον είχε ισοπεδώσει στα ημιτελικά του US Open και στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο στη Νέα Υόρκη. Δεν είναι, λοιπόν, κανένας «πρωτάρης»...

Και θυμηθείτε ότι πέρυσι στα προημιτελικά του Wimbledon ο Φέντερερ είχε... φτύσει αίμα για να πάρει στα πέντε σετ τη νίκη, μετά από ένα επικό ματς! 

Όλα, λοιπόν, μπορούν να συμβούν, παρότι ο Φεντ έχει τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη. Μόνο το φετινό του ρεκόρ να δει κανείς, καταλαβαίνει τα πάντα: 30-2 και τέσσερις τίτλοι, με τους οποίους έφτασε τους 92 στο σύνολο!

Ο Τσίλιτς, από την άλλη, έχει 17 τίτλους στην κατοχή του (ένα major) και θα προσπαθήσει να γίνει ο δεύτερος Κροάτης μετά τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς το 2001 που κατακτάει τον τίτλο. 

Αυτό που με σιγουριά μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Φέντερερ θα έχει στο πλευρό του όλο το Centre Court, που τον στηρίζει ακόμα και όταν παίζει με τον Μάρεϊ!

Αν πάρει τη νίκη, θα φτάσει τα οκτώ τρόπαια στο Λονδίνο και θα περάσει στην κορυφή της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Πιτ Σαμπρας.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Πρόστιμο 30.000 ευρώ από τη Euroleague στη Φενερμπαχτσέ
BINTEO: Τήρησε την υπόσχεσή του ο Ντόντα Χολ και κέρασε ζελεδάκια την Τουρκάλα δημοσιογράφο
Έγιναν... καπνός μέσα σε λίγες ώρες τα εισιτήρια του Game 5 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι
Το άλμα του Τεντόγλου πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη
Αποκλείονται εθελοντές Ρώσοι-Λευκορώσοι από το Παρίσι 2024 για λόγους ασφαλείας
Φενέρμπαχτσε-Μονακό: Εισιτήριο για Βερολίνο ή για… Πριγκιπάτο
Νοκ-άουτ και από το Game 6 με τους Ιντιάνα Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Με Σλούκα αρχηγό και Ναν «καυτό», ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι στο παιχνίδι της
Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων για το Παρίσι 2024
O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη