ΑΠΟΕΛ: Εποχές Κρίστιανσεν

Η πρόσφατη παραδοχή του Πάολο Τραμετσάνι πως ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι σε θέση να ελέγξει ένα παιχνίδι για περισσότερα από 45 λεπτά εξηγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την άκρως αμυντική και συντηρητική προσέγγισή του από πλευράς τακτικής στα πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο των πρωταθλητών.
 
Ακόμη όμως και με την επιστροφή στο σύστημα με δύο (και όχι τρεις) αμυντικούς μέσους, οι «γαλαζοκίτρινοι» δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή, συγκέντρωση και αφοσίωση στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, με αποτέλεσμα επί των ημερών του 48χρονου Ιταλού να μετρούν τέσσερις απαραβίαστες εστίες σε πέντε αγωνιστικές.
 
Τα εννέα τέρματα στις πρώτες τέσσερις στροφές του πρωταθλήματος ήταν όντως υπερβολικά μεγάλος αριθμός για τους «γαλαζοκίτρινους», αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως η νυν επίδοσή τους είναι αυτονόητη ή ο κανόνας.
 
Μια γρήγορη αναδρομή καταδεικνύει ότι η τελευταία φορά που πιστώθηκε αυτό το επίτευγμα η άμυνα του ΑΠΟΕΛ ήταν πριν από σχεδόν δύο χρόνια και συγκεκριμένα το διάστημα από τη 16η ως και την 22η αγωνιστική της περιόδου 2016/17, όταν αντιμετώπισε διαδοχικά Νέα Σαλαμίνα (1-0), Δερύνεια (4-2), Άρη (5-0), Δόξα (2-0) και ΑΕΖ (7-0).
 
Αν τότε πήρε πέντε νίκες (έναντι τριών τώρα) και με πολύ πιο άνετο κι εμφατικό τρόπο, οφείλεται -πέρα από τη δυναμικότητα των αντιπάλων- κατά κύριο λόγο στο ότι προ διετίας ο Τόμας Κρίστιανσεν δουλεύοντας από το ξεκίνημα της προετοιμασίας είχε προλάβει να φτιάξει ένα δεμένο σύνολο, πάνω στις δικές του προδιαγραφές. Ο Πάολο Τραμετσάνι, αντιθέτως, μόνο διαχείριση μπορεί -επί του παρόντος- να κάνει…

Δειτε Επισης

Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»