ΑΠΟΕΛ: The Italian job και τα ντέρμπι που δεν παίζονται

Ένα γύρο πρωταθλήματος συμπλήρωσε χθες ο Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος είχε καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ στο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΛ (21.10). Ο απολογισμός του; Εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, αφού στο μεσοδιάστημα δόθηκε και το εξ αναβολής ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής με την Ομόνοια.
 
Τόσο αριθμητικά όσο και αγωνιστικά τα 12 παιχνίδια του Ιταλού στο πρωτάθλημα χωρίζονται ακριβώς στη μέση. Στα πρώτα έξι μέτρησε 3-2-1, στα επόμενα έξι 6-0-0. Η ειδοποιός διαφορά; Η αλλαγή του συστήματος, η οποία ήλθε μετά την (εκτός έδρας) ήττα από την ΑΕΚ (24.11) και σηματοδότησε από το ντέρμπι με τον Απόλλωνα (03.12) το νικηφόρο σερί που έφερε τους «γαλαζοκίτρινους» στην κορυφή και σε θέση οδηγού στην κούρσα για τον τίτλο.
 
Ο Τραμετσάνι βρήκε το πιο αποδοτικό στιλ για το υπάρχον ρόστερ, επανέφερε ηρεμία και αυτοπεποίθηση, ενώ μέσα στο 2019 καταθέτει και πειστήρια πως η ομάδα του έχει πλέον απεξαρτηθεί από τον Μούσα αλ Τάμαρι. Πολύ περισσότερα μέσα σε διάστημα 2,5 μηνών ακόμη και ο Πρόδρομος Πετρίδης θα… ντρεπόταν να σκεφτεί ή να απαιτήσει. Ιδίως αν αναλογιστεί κάποιος πότε και τι παρέλαβε ο 48χρονος Ιταλός κατά την πρόσληψή του.
 
Το χθεσινό ντέρμπι ήταν μια πολύ πειστική απόδειξη ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι πλέον ομάδα του προπονητή του. Όχι μόνο επειδή εμφανίστηκε κυνικά αποτελεσματικός, αλλά κυρίως γιατί στο 70λεπτο υπεροχής της Ανόρθωσης δεν έδειξε σημάδια πανικού. Μολονότι πορευόταν στο παιχνίδι αξιοποιώντας τις συγκυρίες, που ήταν όλες με το μέρος του, δεν έδειξε «έξω από τα νερά του», ανήσυχος ή προβληματισμένος.
 
Αντιθέτως, έβγαζε μια εικόνα σιγουριάς ότι -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- θα φτάσει στο ζητούμενο και στο στόχο του. Τέτοια εικόνα σε παιχνίδι δίχως την μπάλα και κόντρα στην μπάλα είναι συνηθισμένο από ιταλικές ομάδες και οι «γαλαζοκίτρινοι» δείχνουν υπό τον Τραμετσάνι ικανοί να ανταποκριθούν και σε αυτό το ρόλο.
 
Με τη συνολική εικόνα τους υπενθύμισαν και ένα διαχρονικό ποδοσφαιρικό αξίωμα: τα ντέρμπι και οι τελικοί δεν παίζονται, κερδίζονται. Αυτή η νίκη με το συγκεκριμένο στιλ αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια, αρκεί να μην υπερεκτιμηθεί ή να κρύψει την πραγματικότητα πως με περισσότερη ρέντα ή αποτελεσματικά εκ μέρους Ανόρθωσης το στραβοπάτημα… παραμόνευε.

Δειτε Επισης

Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές
Σφράγισε την παραμονή της η Καρμιώτισσα, στη δεύτερη κατηγορία η Δόξα
Οριστικά στη Β’ κατηγορία η Δόξα μετά και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής
Νίκη γοήτρου για τον Οθέλλο κόντρα στην ΑΕΖ
Πλήρες sold out μέσα σε επτά ώρες έκαναν οι ΑΠΟΕΛίστες για τον τελικό του πρωταθλήματος
Έγιναν καπνός τα εισιτήρια από τους ΑΠΟΕΛίστες για τη Νότια μέσα σε δέκα λεπτά
Συγκινεί ο Κατσαβάκης-Σε δημοπρασία η φανέλα του Champions League για την Ανόρθωση
Μήνυμα νίκης από Ρόκα-«Δεν υπάρχει χώρος για τοξικότητα και απαισιοδοξία»
Τα εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ για τον τελικό πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ