Δύο άσπονδοι εχθροί που έγιναν φίλοι και τα δεκανίκια του Κίρζη στον Γιάγκου

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, ήταν το πρόσωπο που έμελλε να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου και να οδηγήσει τον πρώην αντιπρόεδρο της Ανόρθωσης, Κυριακό Γιάγκου, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σε σχέση με το πλαστό δελτίο υγείας του πρώην ποδοσφαιριστή της «Κυρίας», Φρανσίς Ουζόχο.
 
Μια υπόθεση που προκάλεσε ντόρο στο κυπριακό ποδόσφαιρο, περί τις αρχές Φεβρουαρίου 2019, μετά τον αγώνα της Ανόρθωσης με τον Απόλλωνα, αφού ο Ουζόχο βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, εξασφαλίζοντας δελτίο υγείας, ενόσω ταξίδευε για την Κύπρο. Γεγονός το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από την διοίκηση του Απόλλωνα, η οποία με ολομέτωπη επίθεση έφερε τα πάνω κάτω.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι επιστολές μοναχού και θανούσας που συγκίνησαν τον Γιάγκου στο Δικαστήριο
 
Ο Κυριακός Γιάγκου, μια λειτουργός του ΚΟΑ και ο σύζυγος της, καταλήγουν στο εδώλιο του Δικαστηρίου, με τον πρώην αντιπρόεδρο της Ανόρθωσης, που υπέγραψε το δελτίο υγείας του Ουζόχο, να παραδέχεται τη διάπραξη των αδικημάτων.
 
«Ήταν από την αγάπη του για την Ανόρθωση, δεν είχε οικονομικό κίνητρο», τόνισε στο Δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του, Ηλίας Στεφάνου, αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής του, η οποία θα ανακοινωθεί στις 29 Οκτωβρίου.
 
Κατά την ίδια διαδικασία, κατατέθηκε στο Δικαστήριο επιστολή του προέδρου του Απόλλωνα, Νίκου Κίρζη, ο οποίος στην ουσία είναι ο παραπονούμενος της υπόθεσης, που έχει αποσταλεί στον Κυριακό Γιάγκου, εκφράζοντας με αυτή την στήριξη του στον γιατρό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H ανατρεπτική κίνηση Κίρζη για στήριξη του Γιάγκου λίγο πριν την ποινή
 
Η επιστολή αυτή, θα έλεγε κανείς πως δείχνει ότι πρόθεση του Κίρζη δεν ήταν η δίωξη του Γιάγκου, αλλά η διοίκηση της Ανόρθωσης (σ.σ πρόεδρος τότε ήταν ο Αντρέας Παντελή), η οποία στο μεταξύ είναι κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, ως νομικό πρόσωπο.
 
Η εν λόγω επιστολή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού παρά το μέτωπο που άνοιξε ο Απόλλωνας με την Ανόρθωση, εντούτοις ο πρόεδρος της ομάδας της Λεμεσού, επιχειρεί να συμβάλει στους μετριαστικούς παράγοντες για την ποινή του Γιάγκου, που κατατέθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Από την άλλη, ο Κυριακός Γιάγκου, στον απόηχο της υπόθεσης, παραιτείται από τη θέση του αντιπροέδρου της Ανόρθωσης, μιας ομάδας που αγαπούσε και στήριζε με δυνατό τρόπο, ενώ ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογούσε (σ.σ μόνο αυτός το έπραξε από την Ανόρθωση), δηλώνοντας ταυτόχρονα μεταμέλεια ενώπιον Δικαστηρίου.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η παραδοχή για Στεφανέλι στο δελτίο υγείας Ουζόχο και η ομολογία Γιάγκου
 
Οποιοσδήποτε στη θέση του γιατρού, θα έλεγε κανείς, πως δικαιολογημένα θα ένιωθε πικρία, εάν δεν είχε τη στήριξη της ομάδας για την οποία υπέπεσε σε ποινικά αδικήματα, και αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί και από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της δίκης δεν παρευρίσκονταν άτομα από την διοίκηση της Ανόρθωσης.
 
Ο Κυριακός Γιάγκου, αφού ακούσει την ποινή του, θα κλητευθεί στη συνέχεια από την Κατηγορούσα Αρχή να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον της Ανόρθωσης, εναντίον δηλαδή της άλλοτε ομάδας που υπηρέτησε, αφιερώνοντας χρόνο και χρήμα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του