Η Δόξα… σέρβιρε κι ο ΑΠΟΕΛ κερνούσε

Με την ψυχή στο… στόμα ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Δόξας χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Χαλένιους μετά το τραγικό λάθος Ντερβίτ στο 20’ της αναμέτρησης, αλλά και το παιδαριώδες λάθος του Παρασκευά με τον Πάβλοβιτς να σκοράρει προ κενής εστίας στο 88'.

Οι γαλαζοκίτρινοι για ακόμη ένα παιχνίδι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιπτώσεων, χωρίς έμπνευση και πάθος στο παιχνίδι τους.
 
Α’ ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει τις δυο εστίες, χωρίς όμως να δούμε κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία μπροστά από τις δυο εστίες. Ο ΑΠΟΕΛ, ήταν η ομάδα που έλεγχε τον ρυθμό και την Δόξα να είναι η ομάδα που έμοιαζε επικίνδυνη. Η γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στην πρώτη ευκαιρία που βρήκαν. Ο Ντερβίτ στο 20΄ λεπτό με ένα παιδαριώδη λάθος, χάρισε την μπάλα στον Χαλένιους με τον Σουηδό να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του.
 
 
Στο 30’ της αναμέτρησης ο Γκέντζγλου έγινε αναγκαστική αλλαγή αφού μετά το χτύπημα του με τον Βάτερμαν, δεν κατάφερε να συνεχίσει. Η Δόξα μετά και το 30’ της αναμέτρησης έδειχνε να τα έχει χαμένα. Ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε στροφές και προσπάθησε να σκοράρει δεύτερο τέρμα. Ο Χαλένιους έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αλλά ο Παρασκευά τον σταμάτησε. Στο 38’ ο Βιντιγκάλ έδωσε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας προς τον Χαλένιους, με τον Κύριο τερματοφύλακα της Δόξας να αποσοβεί τον κίνδυνο με δυσκολία. Δυο λεπτά αργότερα ο Μάτιτς, δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του Παρασκευά.

Β’ ημίχρονο
Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι στο ίδιο τέμπο με αυτό του πρώτου. Ο ΑΠΟΕΛ, ήταν η ομάδα που κρατούσε την μπάλα και η Δόξα να αμύνεται. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήρθε στο 50’ λεπτό με τον Άλεφ να βρίσκει χώρο και να κάνει ένα δυνατό όμορφο σουτ. Ο Παρασκευά παρακολουθούσε την φάση και απομάκρυνε σε κόρνερ. Η Δόξα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 77’ όταν ο Ίταλο, πάτησε περιοχή και πλάσαρε τον Βάτερμαν με την μπάλα να περνά εκατοστά από τα δοκάρια του ΑΠΟΕΛ. Η Δόξα, έφτασε εκ νέου κοντά στο τέρμα με τον Καλό στο 82’. Ο Ίταλο, έκανε την σέντρα με το κεφάλι του άσσου της Δόξας να σταματά στο δοκάρι του Βάτερμαν. Στο 87’ λεπτό ο Παρασκευά σε ακόμη ένα τραγικό λάθος της άμυνας της Δόξας, έδωσε έτοιμο τέρμα στον Πάβλοβιτς για το 2-0.
 

 
Οι ενδεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Γκέντσογλου (Άλεφ 30’), Σόουζα, Χαλένιους, Τάμαρι (Γιάκολις 54’), Μάτιτς (Πάβλοβιτς 70’), Βούρος, Ιωάννου, Βιντιγκάλ, Σάβιτς, Μιχαϊλοβιτς.

Δόξα: Παρασκευά, Μέσκα, Μιντίκκης, Μουκτάρης, Ντερβίτ, Τραϊτσέφσκι (Μπόλιεβιτς 58’),, Φιντέλις, Μπραμπίγια (Ίταλο 72’), Παπαφώτης (Κάρλος 58’), Καρλίτος, Καρλάο.

Σκόρερς: Χαλένιους 20’, Πάβλοβιτς 87' /-
 
Κίτρινες: Βιντιγκάλ / Μπραμπίγια

Κόκκινες: -/-

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας