Το πρώτο ταξίδι του ΑΠΟΕΛ στο Μπακού πριν 24 χρόνια (pics)

Ήταν 24 Αυγούστου του 1995, όταν ο ΑΠΟΕΛ ταξίδευε για πρώτη φορά στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για τον πρώτο προκριματικό γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων. 

Μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα που επικράτησαν οι γαλαζοκίτρινοι, κατάφεραν στην πρωτεύουσα των Αζέρων να διατηρήσουν το 0-0 και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Προπονητής της ομάδας της Λευκωσίας τότε, ήταν ο Χρίστοφ Μπόνεφ ο οποίος χρησιμοποίησε τους  Πετρίδη, Χριστοδούλου, Αριστοκλέους (Τιμοθέου 70’), Σάμπουριτς, Κόζμαν, Χαραλάμπους, Αντωνίου (Πούννας 61’), Σωτηρίου (Αλεξάνδρου 78’), Κόβατς, Ιωάννου, Χατζηλούκα.

Για την ιστορία, στον επόμενο γύρο ο ΑΠΟΕΛ υποχρέωσε σε ισοπαλία 0-0 τη Λα Κορούνα αλλά στον επαναληπτικό γνώρισε μια σκληρή ήττα με 8-0 και αποκλείστηκε. Ωστόσο, τη συγκεκριμένη χρονιά οι πολυπρωταθλητές πέτυχαν το νταμπλ για τέταρτη φορά στην ιστορία τους. Κατέκτησαν το πρωτάθλημα χωρίς να δεχθούν ήττα ενώ στο κύπελλο νίκησαν στον τελικό την ΑΕΚ με 2-0 και πήραν το τρόπαιο για 15η φορά στην ιστορία τους.

Η Νέφτσι βρέθηκε ξανά στον δρόμο του ΑΠΟΕΛ για δεύτερη φορά το 2012-13 για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, οι γαλαζοκίτρινοι δέχθηκαν την ήττα στο ΓΣΠ με 3-1 και αποκλείστηκαν. 

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση στις 24 Αυγούστου του 1995:

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Θλίψη στους πράσινους-Έφυγε από τη ζωή ο «Μιχαλάκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»
Επίσημη καταγγελία από την Ομόνοια για την «εισβολή» στην μπουτίκ της
Ταξίδι 24 ωρών στο Λονδίνο πραγματοποίησε ο Πρόδρομος Πετρίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που μέλη της Θύρας 9 παίρνουν με το «έτσι θέλω» εισιτήρια-«Τρομοκράτησαν το προσωπικό»
Κλήση για προπονήσεις Εθνικής Κορασίδων Κ-17
Τρίτη του Πάσχα η συνέχεια στον Α' όμιλο για τη Cyprus League by Stoiximan
Έπονται εξελίξεις για το γήπεδο στην Πάφο Fc-«Είμαστε κοντά σε λύση»
Δεύτερη σερί νίκη για τις Apollon Ladies στο League Cup, θέση στον τελικό
Διπλή ποινή για τον ΑΠΟΕΛ και πρόστιμο στον Γιάννη Αναστασίου
Στο γήπεδο του Μάκη Κεραυνού η μπάλα για τα χρέη των ομάδων στο Τμήμα Φορολογίας