Ξεσπαθώνει ο Κίκης: Κινδυνεύουμε να κλείσουμε, δεν θέλουμε να γίνουμε ζητιάνοι
12:27 - 09 Οκτωβρίου 2019
Μετά και τη βόμβα που έριξε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, σχετικά με το θέμα της τοκογλυφίας στα προσφυγικά σωματεία αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν για τους εκάστοτε παράγοντες των ομάδων, ο πρόεδρος της ομάδας της Άχνας, επανέρχεται και σήμερα με νέες δηλώσεις.
Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο ισχυρός άντρας του Εθνικού ανέφερε πως η κρατική χορηγία έχει αφαιρεθεί εδώ και μερικά χρόνια από τα προσφυγικά σωματεία, ενώ κρούει για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την βιωσιμότητα των προσφυγικών σωματείων.
Κλείνοντας, ο Κικής Φιλίππου ανέφερε πως ζήτησε από τον ΚΟΑ επίσης να θεσμοθετηθεί ένας προϋπολογισμός από τον ΚΟΑ.
Αρχικά ανέφερε πως, «κάπου έχουμε μεγαλοποιήσει το θέμα. Συζητήθηκε χθες στη Βουλή. Εμείς εκφράσαμε στην επιτροπή προσφύγων, η παρουσία μου εκεί δεν ήταν ως πρόεδρος του Εθνικού, αλλά ως πρόεδρος των προσφυγικών σωματείων. Γίνεται αγώνας επιβίωσης. Είχαμε αναφέρει αρκετά πράγματα. Είπαμε ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε λέγοντας ότι «υπάρχουν και τα κριτήρια που κάθε τέλος του μήνα πρέπει να παρουσιάζονται τα έσοδα και έξοδα. Αν δεν είσαι σωστός, αφαιρούνται βαθμοί από το σωματείο. Ήταν γνωστό ότι όταν ήρθε η κρίση, αρκετοί δεν μπορούσαν να έχουν φαγητό, εμείς θα βγαίναμε μπροστά να πούμε ότι θέλουμε λεφτά;»
«Η κρατική χορηγία κόπηκε. Κάθε τέλος του μήνα, η ΟΥΕΦΑ κάνει τον έλεγχο, εμείς απλά στην ομοσπονδία τα στέλνουμε. Συμπληρώσαμε τόσο αιτήματα που θέλεις αρκετούς λογιστές και υπαλλήλους. Υπήρχε σωματείο που δεν πλήρωσε τα λεφτά τέλος του μήνα, προχώρησε σε δανεισμό από τοκογλύφους. Είναι γνωστό αυτό, δανείστηκε λεφτά και υπερχρεώθηκε. Στην προσπάθεια για να μείνουν ζωντανά τα σωματεία μας, έφτασαν σε τέτοιο σημείο, για να μην το κλείσουν», σχολίασε.
Κλείνοντας, σχολίασε πως «το θέμα είναι πολύ μεγάλο. Έγινε 1-2 φορές μέχρι το 2017. Μετά είχε βρεθεί ένας τρόπος, κάποια χορηγία που έμενε από τον ΚΟΑ από έργα που δεν άρχιζαν, και δινόταν στα προσφυγικά σωματεία. Εγώ ήθελα να δείξω τι μεγάλο πρόβλημα και τι αγώνα κάνουν τα προσφυγικά σωματεία. Γύρω στις 50-60 χιλιάδες, όμως αυτό είναι μέρος της χορηγίας που χάσαμε. Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε κάθε χρόνο σαν ζητιάνοι και να εκλιπαρούμε, λέγοντας ότι κλείνουμε. Θέλουμε το ποσό να σταθεροποιηθεί».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: