Παθιασμένος λέοντας έδειξε τα δόντια του με ανατροπή στον ΑΠΟΕΛ

Σπουδαίας σημασίας νίκη με 2-1 πέτυχε η ΑΕΛ σε βάρος του ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το γκολ του Πάβλοβιτς στο 51', ωστόσο δέχθηκαν δύο τέρματα από τους Τεσέρια (60') και Μαέ (78') και έτσι ήρθε η δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα.
 
Το προφίλ του αγώνα:
Σε πολύ μέτρια επίπεδα κινήθηκε το πρώτο ημίχρονο σε σχέση με την ποιότητά του. Οι δύο ομάδες πάλεψαν σ’ ένα παιχνίδι κέντρου με δυνατές μονομαχίες.
 
Το πρώτο σουτ για την ΑΕΛ ήρθε με τον Χουράδο στο 15’, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Μπέλετς.
 
Στο 21′ ο Τάμαρι έδωσε ωραία στον Μάτιτς, που μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να διώχνουν πριν γίνει απειλητικός ο Πάβλοβιτς.
 
 
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να σκοράρουν στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή στο παιχνίδι.
 
Στο 51’, μετά από καλή πάσα του Τάμαρι, ο Σόουζα βρέθηκε εντός περιοχής από πλάγια θέση και με μπαλιά ασίστ στον Πάβλοβιτς, ο οποίος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. 
 
Η απάντηση του συλλόγου της Λεμεσού ήταν άμεση, αφού στο 60’ οι γαλαζοκίτρινοι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Τεσέιρα. Μετά από κόρνερ, ο Αβράαμ βρήκε με σέντρα το κεφάλι του Πορτογάλου, ο οποίος νίκησε τον Σλοβένο για το 1-1.
 
Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ έδειχνε ανεβασμένη μετά το γκολ. Στο 78' μετά από εξαιρετικό κατέβασμα και δυνατό βολέ, ο Μαέ κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μπέλετς και να γυρίσει το ματς.
 
Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι, με τους κυπελλούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη, η οποία δίνει ψυχολογία πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. 
 
Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Ράσο, Κυριάκου, Αβραάμ, Γκαθτανιάγα, Μεντόγεβιτς (82' Γκοντάλ), Ζντρασκόφσκι, Κάρλος (59′ Μαέ), Αγκάνοβιτς, Χουράδο (80' Μαρκόσκι).

ΑΠΟΕΛ (Λούκας Χατζηλούκας): Μπέλετς, Βούρος, Σιέλης (71' Μακρής), Μερκής, Ιωάννου, Τάμαρι, Άλεφ, Σόουζα (85' Εφραίμ), Μάτιτς, Γιάκολις (66′ Ντε Βινσέντι), Πάβλοβιτς.

Σκόρερ: 60' Τεϊσέιρα, 78' Μαέ / 51′ Πάβλοβιτς

Κίτρινες: Ζντρασκόφσκι, Τεϊσέιρα, Μεντόγεβιτς / Βούρος, Τάμαρι, Ιωάννου

Δειτε Επισης

Ενδεχομένως αύριο η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για το Απόλλων-ΑΕΛ, που δεν άρχισε ποτέ
Επικράτησε εύκολα του Οθέλλου και πέρασε στην επόμενη φάση ο Απόλλωνας
Οι ενδεκάδες ΑΠΟΕΛ και Πάφου για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
Οι ενδεκάδες Οθέλλου και Απόλλωνα για τον αγώνα Κυπέλλου
Στον Άρη μέχρι το 2026 ο Μποάκι
Άνοιξε μέτωπο με την ΚΟΠ ο ΑΠΟΕΛ-Συγκρίνει την απόφαση για κόκκινη σε Ντράζιτς με φάση της Ομόνοιας
ΑΠΟΕΛ και Πάφος φορτσάρουν για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς-Μοιρασμένες οι αποδόσεις στη Fonbet
Αυτά είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικός αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ
Οθέλλος-Απόλλωνας ανοίγουν την αυλαία της Α΄φάσης του Κυπέλλου ποδοσφαίρου
Super Cup: ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς